Momčad “Sveti Lovro” iz Petrinje pobjednik KMNL-a – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Momčad “Sveti Lovro” iz Petrinje pobjednik KMNL-a – Sisačka biskupija

Sv. Lovro pobjednik KMNL-a “Brat Bonifacije Pavletić”

Momčad „Sv. Lovro“ iz Petrinje pobjedom u finalu, rezultatom 2:0, protiv momčadi Pohoda Blažene Djevice Marije iz Topuskog osvojila je peto izdanje Katoličke malonogometne lige „Brat Bonifacije Pavletić“. Kruna je to cijele sezone održana u nedjelju, 19. svibnja u Dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji. Ove godine u ligi se natjecalo dvanaest momčadi iz Sisačke biskupije, a pobjedničku momčad sada očekuje nastup na 18. Nacionalnoj završnici KMNL-a koja će se odigrati u Zagrebu od 31. svibnja do 2. lipnja. 

U utakmici za treće mjesto ponovno su zabljesnuli Petrinjci sličnog imena. Momčad „Sv. Lovro Mučenik“ pobijedila je rezultatom 6:0 pobijedio momčad „Sv. Antun Padovanski“ iz Volodera.

Finalni dan KMNL-a „Brat Bonifacije Pavletić“ protekao je u sportskom duhu, odličnoj atmosferi, a nećemo ni zaboraviti spomenuti da je prije svake utakmice održana zajednička molitva.

Nastup u ovom finalu kroz sezonu izborile su župe iz Gline, Topuskog, Siska, Petrinje i Volodera.

Poredak je nakon finalnog turnira sljedeći:

  1. Sv . Lovro, Petrinja
  2. Pohod Blažene Djevice Marije, Topusko
  3. Sv. Lovro Mučenik, Petrinja
  4. Sv. Antun Padovanski, Voloder
  5. Sv. Ivan Nepomuk, Glina
  6. Uzvišenje sv. Križa, Sisak
  7. Sv. Kvirin, Sisak

Uz dodjelu medalja i prijelaznog pehara najboljim momčadima, prilikom svečanosti proglašenja nagrađeni su i najbolji pojedinci.

Titulu najboljeg strijelca je ponio Dario Abramović iz momčadi „Pohod BDM“ iz Topuskog s 18 pogodaka tijekom cijele sezone.

Najboljim igračem proglašen je Daniel Matković, dok je nagradu za najboljeg golmana dobio Hrvoje Sekulić. Obojica dolaze iz pobjedničkog tima. Nagrada za fair play igru pripala je drugoj petrinjskoj momčadi „Sv. Lovro Mučenik“.

Nagrade su pobjednicima dodijelili gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije i Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić.

Voditelj lige Vlado Sučec kratko se osvrnuo na sezonu: „Ova sezona je bila jako važna jer je prošle godine kod nas održana nacionalna završnica. Sve je održano u fair play duhu i to nam je izuzetno važno. Nadamo se i dobrom rezultatu za dva tjedna u Zagrebu“.

Svim momčadima čestitao je i vlč. Marijan Štingl, povjerenik za mlade, koji je pobjedničkoj ekipi poželio puno uspjeha u nacionalnoj završnici, koja će biti odigrana krajem svibnja i početkom lipnja u Zagrebu zajedno s predstavnicima iz još deset biskupija. U Zagrebu ih očekuje jaka konkurencija jer će nastupiti deset momčadi iz deset biskupija.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Župa Gvozd proslavila blagdan svojih zaštitnika – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela održana u Sisačkoj biskupiji – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Biskup krstio peto dijete obitelji Lukšić – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti