Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja
Bjelovarsko-križevačka biskupija

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja

U župnoj crkvi Župe svete Ane u Bjelovaru 7. lipnja 2024., u večer blagdana Presvetoga Srca Isusova održano je molitveno bdjenje i euharistijsko klanjanje uoči prezbiterskoga ređenja trojice đakona Bjelovarsko-križevačke biskupije. Bdjenje i klanjanje predvodio je velečasni Franjo Faltak, župnik župe domaćina, a zbor mladih je, uz ostale vjernike, animirao molitveni čin.

Vlč. Lucijano Čanagdžija iz Župe sv. Ane u Bjelovaru, vlč. Mario Perinec iz Župe Pohoda BDM u Cirkveni i vlč. Alen Zelčić iz Župe Uznesenja BDM u Gornjoj Rijeci ispovjedili su svoju vjeru pred okupljenim vjernicima, a u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom razmatralo se o svećeničkome pozivu, molilo za ustrajnost, svetost i vjernost u življenju poziva, te se trojicu đakona osobito stavljalo u zaštitu Presvetoga Srca Isusova.

Misno slavlje koje je prethodilo bdjenju ujedno je bio i treći dan trodnevne duhovne priprave za mladu misu vlč. Lucijana Čanagdžije. Svetu misu predvodio je monsinjor Stjepan Ptiček, generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije, a na misi su koncelebrirali prečasni dr. Vjekoslav Holik, tajnik Apostolske nuncijature na Filipinima te velečasni Franjo Faltak, župnik Župe sv. Ane. U svojoj je propovijedi mons. Ptiček ohrabrio mladomisnika i prisutne đakone rekavši da se svećenik „uvijek treba utjecati Srcu Isusovu u kojemu je sva utjeha i sva sigurnost“, a okupljene je podsjetio na odgovornost koju imaju prema molitvi za svoje duhovne pastire i buduća duhovna zvanja, te potaknuo na molitvenu blizinu i prisutnost đakonima u ovim osobitim danima.

Đakoni će primiti Sveti red prezbiterata u subotu 8. lipnja u katedrali svete Terezije Avilske u Bjelovaru, a zaredit će ih biskup bjelovarski, Vjekoslav Huzjak.

Lucija Pranjić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskupijska proslava blagdana Drinskih mučenica u Velikom Grđevcu

Katoličke vijesti

Božićno čestitanje svećenika biskupu Vjekoslavu

Katoličke vijesti

ZAJEDNIŠTVO U RADOSTI – održano Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti