Mjesečni susret Škapularske bratovštine |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Mjesečni susret Škapularske bratovštine |

SLAVONSKI BROD (TU) – Stotinjak članova Škapularske bratovštine sudjelovali su u subotu, 13. siječnja 2024., na redovitom mjesečnom misnom slavlju u samostanu Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

Aktualizirajući evanđelje događaja u Kani Galilejskoj predvoditelj slavlja fra Ivan Crnković, ravnatelj brodske klasične gimnazije Fra Marijana Lanosovića  je naglasio kako Marija svojim savjetom – Što god vam Isus rekne, učinite, apostolima a i svima nama želi reći da je najvažnije u životu slušati Isusa i nasljedovati ga.

„Riječima – Što god vam Isus rekne učinite, Marija napose nama, koji joj po škapularu pripadamo, ostavlja oporuku, usmjerava nas na Isusa. Ona ne želi posjedovati Isusa, nego želi da on sve čini u slobodi i volji svoga Oca nebeskog. Njezin primjer nama je kako je najvažnije slušati i vršiti ono što Isus želi. Ona nas upućuje na nasljedovanje Isusa. Njezina molitva rađa se iz Božje riječi, a njezina volja je traženje onoga što je Božja volja. U tome nam je Marija uzor. Jer joj po škapularu pripadamo kao njezina djeca, pozvani smo to više činiti u svome životu. Ona nas uči da je molitva davanje prostora Bogu da djeluje po svojoj volji u našem životu, da čini čuda u našem životu kako bi rasla naša vjera. Zadaća nas Marijinih učenika je donositi pred Isusa ne samo ‘vodu’ našega života ( svoje poteškoće, brige, nemoći,,,) nego i ‘vodu’ ljudi s kojima dijelimo život, uvijek s povjerenjem da iz svake tuge i besmisla može nastati radost. Prava marijanska pobožnost je stoga uvijek usmjerenost prema Isusu“, rekao je uz ostalo fra Ivan.

Na kraju mise zajedno su molili posvetnu molitvu Gospi Karmelskoj.

Svake godine tijekom mise na blagdan Gospe Karmelske u tom samostanu u Škapularsku bratovštinu pristupaju novi članovi koje priprema s. Stanislava Vidačković. Do sada  ih ima blizu tisuću, među kojima su brojni članovi cijelih obitelji. Inače Karmelićanke u ovom samostanu djeluju više od pola stoljeća. B. Lukačević

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

„Najsvjetliji lik si nam“ – popijevka bl. Alojziju Stepincu |

Katoličke vijesti

Trodnevni seminar nove evangelizacije |

Katoličke vijesti

Edukacija o zaštiti maloljetnika i odraslih ranjivih osoba u Crkvi |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti