Misa zahvalnica gimnazijalaca “fra Marijan Lanosović” |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Misa zahvalnica gimnazijalaca “fra Marijan Lanosović” |

SLAVONSKI BROD (TU) – Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu i njihovi roditeljima sudjelovali su u srijedu 19. lipnja na misi zahvalnici – Te Deumu, koju je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio ravnatelj gimnazije fra Ivan Crnković. Koncelebrirao je gvardijan fra Slavko Milić.

Ravnatelj Crnković učenicima je u homiliji ukazao na opasnost da se naviknemo na dobrotu i ljubav drugoga, naglasivši kako nas Isus poučava da nitko nema pravo na to. Posvjestio je kako je misa najveća zahvala Bogu za sve primljene darove i milosti.

„Ovaj dan i ova misa želi nas potaknuti na zahvalu Gospodinu za sve što nam je dao, kako one lijepe tako i ostale trenutke, jer svi su bili na našu izgradnju. Samo zahvalan čovjek je i radostan čovjek, čovjek koji vidi smisao svoga života. Nezahvalan čovjek, nesretan je čovjek…“, zaključio je ravnatelj. Čestitajući učenicima na uspješno završenoj školskoj godina, a maturantima na završenom školovanju posebno im je zahvalio na dobroti i ljubavi koju su znali i darivati i primati.

Slavlje su pjevanjem uveličali učenici gimnazije predvođeni prof. Kristinom Udovičić. Poslije mise zajedno sa razrednicima ravnatelj Crnković podijelio je maturalne svjedodžbe maturantima, istaknuvši pri tom za svakoga od njih neku posebnu karakteristiku. B. Lukačević

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Članovi osječke Podružnice HKLD-a zahvalili za primljene milosti |

Katoličke vijesti

Proslava 50. obljetnice početka gradnje nove župne crkve u Štitaru |

Katoličke vijesti

Priopćenje Srijemske biskupije o umirovljenju biskupa Gašparovića i preuzimanju službe biskupa Svaline |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti