Međugorje: Duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina
Biskupska konferencija

Međugorje: Duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina

SAD, Engleska, Irska, Francuska, Italija, Španjolska, Argentina, Meksiko, Paragvaj, Salvador, Brazil, Austrija, Švicarska, Njemačka, Slovačka, Češka, Litva, Latvija, Rusija, Ukrajina, Južna Koreja, Poljska, Portoriko, Hrvatska i Bosna i Hercegovina zemlje su iz kojih je više od 200 sudionika pristiglo na 29. Međunarodnu duhovnu obnovu za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, izvijestila je mrežna stranica Radiopostaje Mir Međugorje.

”Marija je uistinu izabrala bolji dio…” (Lk 10, 42) U Gospinoj školi, tema je ove, kao i svih ovogodišnjih duhovnih obnova u Međugorju.

Predavač na ovoj duhovnoj obnovi koja je počela večernjim molitvenim programom u crkvi sv. Jakova u Međugorju je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

”Jednom godišnje se mi svi okupljamo da kroz duhovnu obnovu i mi obnovimo taj žar naviještanja Radosne vijesti i našeg služenja Gospodinu i Gospi u Međugorju. Prošle godine ih nisam puno poznavao, a ove godine ih već dosta poznajem i to je zapravo i znak koliko surađujemo, koliko zajedno radimo da dovedemo hodočasnike u Međugorje. Ne radi se samo u dovođenu hodočasnika, nego o tom prodoru Međugorja u svijet, jer iz nekih mjesta u kojima sam bio ljudi vjerojatno nikada neće moći doći u Međugorje, zbog duljine puta, visokih cijena i svega toga, ali oni žive Međugorje u svojoj sredini, organiziraju u svojoj župi molitvene programe kao Međugorje, molitvu krunice, klanjanje, euharistiju… Potiču ljude da dolaze, da se mole Bogu, da žive po Božjim zapovijedima… I zapravo oni tako postaju oni koji obnavljaju svoju župnu zajednicu malo pomalo, onda to ide i šire i šire”, kazao je fra Zvonimir Pavičić, ističući kako ej ovo lijep događaj jer se svi koji imaju neku službu nalaze zajedno u Međugorju.

”Svi tražimo i Božji blagoslov i da nas Gospodin obnovi, da upravo ovdje gdje je sve počelo pronalazimo snagu za buduće dane i za svoj apostolat, odnosno za svoju službu drugima”, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

Uz fra Zvonimira, koji vodi ovu duhovnu obnovu, prvog dana cjelodnevnog programa sudionicima su se obratili i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju nadbiskup Aldo Cavalli te provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

Ova duhovna obnova završava svetom misom u petak u 11 sati.  (kta/radio-medjugorje.com)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Patron vojne kapelanije u Travniku

Katoličke vijesti

​​​​​​​Bošnjački teolozi preveli i predstavili djelo Hansa Künga o islamu

Katoličke vijesti

HP Mostar prigodnom markom obilježava 150. obljetnicu rođenja č. s. Božjega Petra Barbarića

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti