Marija legija izvela Pasiju u Lipiku – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Marija legija izvela Pasiju u Lipiku – Sisačka biskupija

U obnovljenom ambijentu lipičkog parka, ispred paviljona Izvor i Antunovog vrela, župna zajednica Marijina legija iz Petrinje izvela je 15. ožujka glazbeno-scenski prikaz Isusove muke. Ova duboko emotivna i duhovna priredba održana je na poziv lipičkog župnika, vlč. Roka Ivanovića, te je izazvala snažne osjećaje kod prisutnih.

Pred brojnom publikom, koju nisu činili samo Lipičani i Pakračani, već i vjernici te znatiželjnici iz susjednih gradova, poput Daruvara i Nove Gradiške, ali i brojnih župa iz čitavog Pakračkog dekanata, odigrala se izuzetno emotivna i duboka izvedba Isusove muke i uskrsnuća. Gledatelji su imali priliku zajedno proživjeti Isusovu patnju i smrt, ali i njegov trijumf kroz uskrsnuće.

Atmosfera je bila prožeta emocijama, dok su izvođači vješto prenosili svaki trenutak Isusove muke. Glazba je suptilno pratila svaku scenu, dodatno ističući emotivnu dubinu prikaza. Gledatelji su bili oduševljeni izvedbom, a mnogi su izrazili zahvalnost organizatorima na izvanrednom prikazu izvedenom na dubok i snažan način. Priča o ovoj emotivnoj izvedbi Isusove muke, s njezinom snagom i dubinom, potaknut će mnoge da se još više povežu s vjerom i duhovnošću, pripremajući ih na poseban način za proslavu Uskrsa. U ovoj impresivnoj predstavi sudjelovalo je sedamdesetak članova zajednice Marijine legije iz Petrinje.

Na kraju predstave, vlč. Marijan Štingl, župnik u Voloderu i dugogodišnji sudionik glazbeno-scenskih prikaza Marijine legije, obratio se publici. Istaknuo je dugogodišnju tradiciju izvođenja scenskog prikaza Pasije te se osvrnuo na nedavni potres koji je pogodio Petrinju i okolicu, izražavajući nadu u obnovu njihovog zavičaja. Posebno je pohvalio velikodušnosti stanovnika Lipika koji su pružili pomoć stradalima, te se zahvalio vlč. Ivanoviću na pozivu i gradonačelniku Kasani na podršci. Naglasio je kako je ambijent u Lipiku najljepši koji su dosad imali tijekom svojih izvedbi.

Gradonačelnik Vinko Kasana je također izrazio zahvalu svećenicima Ivanoviću i Štinglu na inicijativi, a Marijinoj legiji na izvanrednom glazbeno-scenskom prikazu kakav dosad nije viđen u našem gradu. Podsjetio je i na ratna razaranja koja je Lipik pretrpio tijekom Domovinskog rata, istaknuvši kako se grad uspio ponovno izdići iz pepela, simbolizirajući snagu, otpornost i obnovu.

Vjeroučitelj Vlado Sučec, predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju, zaslužan je za tekst i režiju ovog prikaza, te mu je stoga ovom prigodom upućena javna čestitka. Lipički župnik, vlč. Roko Ivanović, izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost što je ova izvedba prikazana u Lipiku, ističući važnost ovog događaja za lokalnu vjersku zajednicu. Također je naglasio da Marijina legija ima potrebu za nabavkom dva zvučnika koje trenutno iznajmljuju, a gradonačelnik je izrazio spremnost Grada Lipika da im pruži pomoć kao znak zahvale za ovu prekrasnu izvedbu.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Koncert Vokalnog ansambla Siscia Vox Mundi – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Biskup propovijedao na zlatnoj misi mons. Antuna Prpića – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

O Sinodi Sisačke biskupije u Susretu u dijalogu – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti