Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: knjige za djecu
Kršćanski život

Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: knjige za djecu

Usred ljetne zabave i sunca, vi, djeca, također možete pronaći obilje avantura i čuda na stranicama ovih prekrasnih knjiga.

Ljeto je vrijeme za opuštanje i uživanje — i to ne samo na bejzbolskom terenu ili plaži, već i na stranicama knjige. Aleteijino ljetno štivo za 2024. odvest će vašu djecu na egzotična mjesta i daleka vremena, a istovremeno će istražiti vrijednosti znatiželje, hrabrosti i ljubaznosti.

Imamo i popise knjiga za odrasle osobe i tinejdžeritako da cijela vaša obitelj može uživati ​​u fantastičnom ljetu!

Aleteia 2024. Ljetni popis knjiga za djecu - vodoravno

John Touhey | Aleteja

Ljetne preporuke knjiga za djecu

1
Jérôme Lejeune: Sveti genetičar

Riječ u plamenu, 2024.

Jérôme Lejeune govori o briljantnom katoličkom znanstveniku koji je bio i zagovornik prava na život svake osobe, a kojeg je papa Franjo nedavno proglasio časnim. Knjiga, koju je napisala Ana Braga-Henebry i prekrasno ilustrirala Anita Barghigiani, savršena je za mladog znanstvenika u vašoj obitelji.

2
srce pastira

Godišnjak, 2010. (enciklopedijska natuknica).

Kad bratov tata bude poslan u rat, on iznenada dobije zadatak pomoći baki i djedu da održavaju svoj obiteljski ranč. Rosanne Parry Srce pastira je priča o odrastanju u kojoj dječak svladava nedaće kako bi pronašao svoj pravi poziv.

3
wingfeather saga & zita the spacegirl

First Second, 2018. & WaterBrook, 2024.

Suradnica Aleteije Caitlin Bootsma hvali Andrewa Petersona Wingfeather Saga knjige kao “savršene za ljubitelje Narnije”. Ona također toplo preporučuje Zita Svemirska djevojka serije grafičkih romana Bena Hatkea, rekavši da su priče i ilustracije “prekrasne”. Djeca s aktivnom maštom zasigurno će oduševiti obje serije.

4
Serija Loupio

Ignacija/Magnificat, 2021.

Pustolovni dječak slijedi stope Franje Asiškog, u pratnji svog prijatelja “brata Vuka” na putovanju kroz srednjovjekovnu Italiju. Jean-Françoisa Kieffera Loupioserije knjiga podsjetit će vas na TinTin zahvaljujući svojim akcijskim pričama i zadivljujućim ilustracijama. Loupio je vidljiv heroj koji sanja velike snove, griješi, ali istinski želi biti sličniji Isusu.

5
Svijet Anne Hibiscus

Walker Books, 2021.

Za mlađe čitatelje, Tess Barber iz Aleteie preporučuje Atinuke’s Svijet Anne Hibiscus: “Ove knjige govore o djevojčici koja živi u današnjoj Africi u jednoj velikoj kući sa svojom cijelom proširenom obitelji. Moje kćeri (u dobi od 5 i 7 godina) su se upravo zaljubile u ovu seriju, a ima tako pozitivne vrijednosti, usmjerene na cijenjenje obitelji, velikodušnost, pažljivost, poslušnost, hrabrost i mnoge druge sjajne poruke. Ne mogu vjerovati da nisam čuo za to do nedavno!”

6
Burgessova knjiga o pticama i knjiga o životinjama

Posljednje knjige na našem popisu također su stigle preko Tess Barber – ali ovaj put od njezine djece. Očigledno, vole, vole, vole Burgessova knjiga o pticamaza djecu i Burgessova knjiga o životinjama za djecu. Objasnit će zašto u članku koji uskoro dolazi.

Provjerite sljedećih dana za članke o svakoj od knjiga i serija knjiga na našem popisu. Mnogi će uključivati ​​intervjue s autorima, dodatne izvore za istraživanje sa svojom djecom ili daljnje preporuke za čitanje.

Ljetni popis knjiga za tinejdžere Aleteia 2024
Ljetni popis knjiga Aleteia 2024.: beletristika i publicistika za odrasle

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Treća formacija za Youth workere u NCM-u

Katoličke vijesti

Privilegirani svjedoci

Katoličke vijesti

Duhovni buketi: poklonite molitvu za ovaj Majčin dan

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti