Liturgijska slavlja koja će papa Franjo predvoditi u siječnju i veljači
Biskupska konferencija BiH

Liturgijska slavlja koja će papa Franjo predvoditi u siječnju i veljači

Papin raspored objavio je ravnatelj papinskih liturgijskih slavlja Diego Ravelli. Prvo je na programu 21. siječnja u bazilici svetoga Petra, povodom Nedjelje Božje riječi, piše Vatican News.

Pet je slavlja predviđeno u rasporedu pape Franje za siječanj i veljaču, kako je danas, 9. siječnja, najavio nadbiskup Diego Ravelli, ravnatelj papinskih liturgijskih slavlja. Prva dva, u razmaku od četiri dana, krajem siječnja, odnose se na misu koju će Papa predvoditi 21. siječnja u 9 sati i 30 minuta u vatikanskoj bazilici povodom Nedjelje Božje riječi.

U bazilici svetoga Pavla izvan zidina na blagdan obraćenja svetoga Pavla, 25. siječnja u 17 sati i 30 minuta, Papa će predvoditi molitvu Druge Večernje, tradicionalni ekumenski događaj kojim završava Molitveni tjedan za jedinstvo kršćana.

Kanonizacija 11. veljače

Na blagdan Prikazanja Gospodinova, 2. veljače, kada se u Crkvi slavi Dan posvećenoga života, Sveti će Otac u vatikanskoj bazilici predvoditi euharistijsko slavlje s početkom u 17 sati i 30 minuta.

Tijekom mise u nedjelju, 11. veljače u 9 sati i 30 minuta, papa Franjo će proglasiti svetom blaženu Mariju Antoniju od svetoga Josipa de Paz y Figueroa, argentinsku redovnicu, utemeljiteljicu Družbe Kćeri božanskoga Spasitelja, koju je Papa proglasio blaženom 2016. godine.

Korizmeni obredi

Na kraju, 14. veljače, na Pepelnicu, papa Franjo će predvoditi tradicionalne obrede. U 16 sati i 30 minuta predvodit će Statio u crkvi svetoga Anzelma i pokorničku procesiju kako bi u 17 sati stigao do obližnje bazilike svete Sabine gdje će predvoditi misu s blagoslovom pepela i pepeljenjem. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Na Plehanu održane duhovne vježbe za svećenike

Katoličke vijesti

Župa Nova Bila proslavila 50 godina postojanja

Katoličke vijesti

Kanonski pohod i izbor opatice u samostanu sv. Klare u Brestovskom

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti