Krizmano 117-ero Hrvata u Frankfurtu
Biskupska konferencija BiH

Krizmano 117-ero Hrvata u Frankfurtu

U subotu na spomendan Bezgrešnog Srca Marijinog, biskup sisački mons. dr. Vlado Košić krizmao je 117-ero Hrvata u Frankfurtu, piše portal Dijaspora.

Biskup Košić je predvodio svečano euharistijsko slavlje u frankfurtskoj katedrali sv. Bartolomeja, u zajedništvu sa župnikom fra Petrom Komljenovićem, župnim vikarima fra Ignacijem Sladojom i fra Antom Bilokapićem, te župnikom Wuppertala fra Kristijanom Šilićem. Fra Ignacije je tijekom prošle vjeronaučne godine pripremao krizmanike za njihov veliki dan.

Na početku svečanog misnog slavlja sve prisutne pozdravio je ceremonijar fra Ignacije, a i sami krizmanici uputili su ocu biskupu posebne riječi dobrodošlice, uz dar buketa cvijeća. Krizmanici su također kroz čitanja, molitve, prigodne tekstove i pjevanje aktivno sudjelovali u svetom misnom slavlju.

Njima posebno, a i svim prisutnima, nadahnutom propovijedi obratio se biskup Košić naglasivši važnost ovog sakramenta i prisutnosti Duha Svetoga u životu svakog pojedinca, upozorivši kako je važno da ne zaborave svoje korijene.

Folkloraši nisu samo svojom pojavom u lijepim hrvatskim narodnim nošnjama uljepšali sveukupnu sliku, nego su i pazili da sve prođe u najboljem redu. Župni zbor “Mato Lešćan”, pod vodstvom s. Pavlimire, uveličao je skladnim pjevanjem ovo svečano misno slavlje.

“Dao Bog da se ova zapaljena mala iskra Duha Svetoga rasplamsa u srcima naših krizmanika kako bi i dalje rasli u vjeri te ostali vjerni Bogu i Crkvi”, napisali su iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt. (kta/dijaspora.hr)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predstavljena knjiga „Pet pitanja koja uznemiravaju Crkvu“

Katoličke vijesti

Hrvatska katolička misija London – most susretanja i svjetionik žive vjere

Katoličke vijesti

FMC „Svjetlo riječi” na 35. Sarajevskom sajmu knjiga i učila

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti