Korizmene duhovne obnove za roditelje i djelatnike katoličkih škola i predškolskih ustanova
Zagrebačka nadbiskupija

Korizmene duhovne obnove za roditelje i djelatnike katoličkih škola i predškolskih ustanova

Korizmene duhovne obnove za roditelje i djelatnike katoličkih škola i predškolskih ustanova u organizaciji Povjerenstva za katoličke škole i predškolske ustanove na području Zagrebačke nadbiskupije održane su 20. i 22. veljače u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu i Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca. Vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, održao je nagovore na temu “Obrati se i vjeruj u radost ljubavi”.

Vlč. Grbešić istaknuo je kako pred današnjim izazovima odgoja, djeca od roditelja i učitelja trebaju dvije stvari: da im budu uzori (magnet koji privlači svojim stilom života) i vođe (koji ih velikodušnošću potiču na izvrsnost). Za ostvarenje ovoga, nužno je svjedočanstvo obraćenja od prosječnosti i rast u krepostima, kako onim bogoslovnima (Ivan Pavao II. gledao je svjedočanstvo vjere oca na koljenima koje i danas sjaji u mnogim mladim obiteljima) tako i u stožernima. Pozvao je prisutne da iako zapljusnuti digitalnim izazovima njeguju radost ljubavi i odgajaju djecu koja toliko snažno mijenjaju povijest svake obitelji, kako kaže papa Franjo.

Nakon nagovora i kratkog druženja, u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca roditelji i djelatnici sudjelovali su na pokorničkom bogoslužju i euharistijskom klanjanju.

Povjerenstvo za katoličke škole i predškolske ustanove na području Zagrebačke nadbiskupije 

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Drugi dan trodnevnice uoči Stepinčeva u Blaženikovu Karmelu

Katoličke vijesti

Petnaesta obljetnica smrti župnika Augustina Holija

Katoličke vijesti

Prva Kana u novoj godini: ‘Imitacija ili participacija?’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti