​​​​​​​Konferencija za novinstvo na kraju 90. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Biskupska konferencija

​​​​​​​Konferencija za novinstvo na kraju 90. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

U srijedu, 17. srpnja 2024., u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. 80), bit će upriličena konferencija za novinstvo na kraju 90. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na teme zasjedanja osvrnut će se nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, i domaćin zasjedanja mons. Željko Majić, biskup banjolučki.

Tijekom zasjedanja 16. i 17. srpnja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka donesenih na 89. redovitom zasjedanju BK BiH, održanom 20. i 21. ožujka 2024. u Mostaru, i na drugim susretima. Saslušat će izvješće Nadzornog i Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine. Također će se osvrnuti na svoj pohod ad limina u Rimu od 3. do 8. svibnja 2024. te dogovoriti saziv Vijećâ i Komisija BK BiH u novom petogodišnjem mandatu.

Uoči radnog dijela zasjedanja, biskupi će sudjelovati na svečanom Euharistijskom slavlju, na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, u ponedjeljak 15. srpnja 2024. u deset sati. Svetu misu u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci, u zajedništvu s drugim biskupima, predvodit će potpredsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kardinal Parolin Papin izaslanik u Ukrajini u tužno vrijeme rata

Katoličke vijesti

Mostar: Duhovno-meditativna večer za mlade

Katoličke vijesti

Nadbiskup Gallagher: Istinska je obrana promicanje mira među narodima

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti