Koncert Pjevačkog zbora Akademije za umjetnost i kulturu Osijek |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Koncert Pjevačkog zbora Akademije za umjetnost i kulturu Osijek |


ĐAKOVO (TU) – Pjevački zbor Akademije za umjetnost i kulturu Osijek u četvrtak, 21. ožujka 2024. u katedrali sv. Petra u Đakovu održao je preduskrsni koncert izvodeći Requiem francuskoga skladatelja Mauricea Durufléa. Skladnim i pobožnim pjevanjem Zbor je na najbolji mogući način uveo prisutne u predstojeći Veliki tjedan. Posebno je bila impresivna slika  pedesetak mladih ljudi koji svojim glasovima prenose ljepotu glazbe. Kao solisti nastupili su Sofija Cingula, mezzosopran i dr. Berislav Jerković, bariton, a za obnovljenim orguljama đakovačke katedrale bio je dr. Sandor Balatoni koji je također vrsnim sviranjem pokazao čudesno bogatstvo tonova koje orgulje mogu dati. Zborom je dirigirala dr. Antoaneta Radočaj-Jerković.

Ovo značajno djelo od 9 stavaka nastalo je 1947. g.,  a zasniva se na temama iz gregorijanske Mise za mrtve koje su uklopljene u moderno harmonijsko ruho karakteristično za skladatelje sredine 20. stoljeća.

Na kraju koncerta zahvalna publika među kojom je bio i nadbiskup Hranić umjetnike je nagradila gromoglasnim pljeskom, a đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić je pozdravio i zahvalio Zboru, solistima, orguljašu i dirigentici na sjajnoj izvedbi Durufleova Requiema. Koncert je održan u sklopu nacionalnog festivala 33. svečanosti Pasionske baštine u suradnji između Ureda za crkvenu glazbu Đakovačko-osječke nadbiskupije i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. J. Hrehorović

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Hranić zaredio dvojicu svećenika |

Katoličke vijesti

Mladomisnici slavili misu u Karmelu sv. Josipa |

Katoličke vijesti

Jedanaesti molitveni susret unutar četvrtog ciklusa “Lectio divina” |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti