Koncert Glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju
Splitsko-makarska nadbiskupija

Koncert Glazbene škole Jakova Gotovca u SinjuUsusret Božiću u ponedjeljak 18. prosinca u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održan je koncert Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj. U glazbenoj večeri u ispunjenoj crkvi nastupilo je više od sto sudionika, uključujući učenike i nastavnike, od solista do zborova sa devetnaest božićnih skladbi.

Svu raskoš svog talenta i stečenih znanja pokazali su učenici Glazbene škole Jakova Gotovca u centralnoj školi kao i polaznici iz područnih odjeljenja iz Trilja i Otoka. U svom prigodnom govoru gvardijan fra Marinko Vukman zahvalio se Glazbenoj školi na prekrasnom božićnom daru, odnosno koncertu kojeg su održali te čestitao 60. obljetnicu rada. Tom prigodom gvardijan je uručio prigodne poklone s motivima Gospe Sinjske.

Uime škole i svih izvođača, gvardijanu fra Marinku Vukmanu i župniku fra Antoniju Mravku i svima u Svetištu na gostoprimstvu i uručenim poklonima zahvalila se prof. Tamara Romac-Zlodre, ravnateljica GŠ Jakova Gotovca u Sinju.

Glazbena škola u Sinju s radom je počela 14. listopada 1958. godine pod imenom ‘Ante Acalija’, a djelovala je u Palači Tripalo sve do 1991. godine, kada prelazi u potkrovlje franjevačke zgrade na Alkarskom trkalištu. Godine 1992. mijenja naziv u OGŠ ‘Jakova Gotovca’. Važno je istaknuti da je sinjska Glazbena škola, poslije splitske, najstarije je glazbena škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mons. Želimir Puljić predvodio misno slavlje na Antićevo u Splitu

Katoličke vijesti

Proslavljen 109. zemaljski rođendan oca Ante Gabrića

Katoličke vijesti

Solin: Proslavljena treća obljetnica uspostave trajnog klanjanja u Splitu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti