KONCERT „BOŽIĆ U SRIJEMU“
Srijemska biskupija

KONCERT „BOŽIĆ U SRIJEMU“

01. siječanj 2024.

U predvečerje svetkovine Svete obitelji, u subotu, 30.prosinca u crkvi sv. Jurja u Petrovaradinu održan je božićni koncert župnih zborova Srijemske biskupije

PETROVARADIN (TU) – Koncertu su prisustvovali: srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina, generalni vikar mons. Josip Ivešić, kancelar vlč. Tomislav Lasić, župnici župa Srijemske biskupije, Milosrdne sestre sv. Križa, te mnogi predstavnici javnog kulturnog i društvenog života Srijema i Vojvodine.

Na koncertu „Božić u Srijemu“ sudjelovali su: HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca, zbor župa sv. Barbare, djevice i mučenice iz Beočina i Našašća sv. Križa iz Srijemske Kamenice, tamburaški orkestar Hrvatske čitaonice „Fischer“ iz Surčina, zbor župe Presvetog Trojstva iz Srijemskih Karlovaca, Katedralni zbor „Sveta Cecilija“  iz Srijemske Mitrovice, Mješoviti zbor župe Uzvišenja sv. Križa iz Rume s TO HKPD „Matija Gubec“.

Voditeljica programa bila je Ana Saboci. Na samom početku s. Cecilija Tomkić pozdravila je prisutne te zahvalila za dolazak i podršku, zatim je pozvala mons. Svalinu da uputi nekoliko poticajnih riječi. Voditeljica je ukratko predstavila svaki zbor prije njihovog nastupa. Nakon zajedničke izvedbe pjesme „Radujte se narodi“, voditeljica programa pozvala je predstavnike zborova koji su priredili veličanstveni božićni ugođaj da prime zahvalnicu za sudjelovanje koju im je uručio biskup Svalina.

Sudionici koncerta su izrazili radost zbog mogućnosti sudjelovanja na ovakvom događaju, kao i nadu da će okupiti i sljedeće godine. Nakon koncerta članovi zborova imali su priliku družiti se na prigodnom domjenku.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

POLNOĆKA I BOŽIĆNA MISA U SRIJEMSKOMITROVAČKOJ KATEDRALI

Katoličke vijesti

PROJEKTI SREDIŠNJEG DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE U SRIJEMSKOJ BISKUPIJI

Katoličke vijesti

BOŽIĆNA PREDSTAVA U SOTU

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti