Köln: Proslava Tijelova s tradicionalnom procesijom
Biskupska konferencija BiH

Köln: Proslava Tijelova s tradicionalnom procesijom

Svečanu proslavu svetkovine Tijelova na Roncalliplatzu kod katedrale u Kölnu, 30. svibnja 2024. predvodio je kölnski nadbiskup i kardinal Rainer Maria Woelki.

Koncelebrirali su pomoćni biskupi Ansgar Puff, Dominikus Schwaderlapp i Rolf Steinhäuser, brojni voditelji stranih zajednica, uz prisustvo katedralnog kaptola, užeg vodstva grada, bogoslova i časnih sestara.

Na svečanom euharistijskom slavlju, uz glazbenu pratnju katedralnog dječjeg zbora, sudjelovali su i mnogi strani vjernici koji su čitali čitanja i molitvu vjernika na materinskim jezicima, među kojima i vjernici iz HKM-a Köln.

Nakon mise uslijedila je tradicionalna procesija užim središtem grada uz mnoštvo nošnji, barjaka i zastava iz Kölna i drugih dijelova svijeta, uz zaustavljanje u Minoritenkirche.

Iz Hrvatske katoličke misije Köln u slavlju su sudjelovali ovogodišnji prvopričesnici, brojni ministranti svih uzrasta, potom Franjevačka mladež i mladi odjeveni u hrvatske narodne nošnje te veliki broj vjernika, predvođeni fra Vukom Buljanom i fra Ivanom Režićem te časnim sestrama Borom Marki i Renatom Rapi.

Svečana procesija završila je u katedrali uz blagoslov s Presvetim oltarskim Sakramentom. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održana konferencija za novinstvo u okviru XXVI. redovitog godišnjeg zasjedanja BK BiH i HBK

Katoličke vijesti

Objavljena himna 12. susreta hrvatske katoličke mladeži

Katoličke vijesti

Jak vjetar oborio otkinuo kazaljaku sa sata na tornju sarajevske katedrale

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti