Knights of Columbus objavili su da je dobrotvorni fond premašio 100 milijuna dolara donacija
Europa

Knights of Columbus objavili su da je dobrotvorni fond premašio 100 milijuna dolara donacija

Washington, DC Newsroom, 27. lipnja 2024. / 16:45

Dobrotvorni fond Knights of Columbus (KCCF) premašio je 100 milijuna dolara u nagradama dodijeljenim otkako je projekt utemeljen prije pet godina, bratska organizacija stoji u priopćenju za javnost ovaj tjedan.

Fond je “prešao značajnu prekretnicu” premašivši brojku od šest znamenki, navodi se u priopćenju organizacije. Dobrotvorna organizacija, osnovana 2019., vodi se iz sjedišta Knights’ New Haven, Connecticut.

dobročinstvo na svojoj web stranici kaže da je njegova svrha “potaknuti nasljeđe velikodušnosti unutar Katoličke crkve”. Organizacija osigurava da su “sve dobrotvorne organizacije koje podupire fond duboko u skladu s vrijednostima i učenjima Katoličke crkve”.

Među ciljevima kojima KCCF dodjeljuje potpore su “visoko obrazovanje, evangelizacija, redovnička formacija i pro-life apostolati”.

Dennis Gerber, predsjednik fonda, rekao je u priopćenju za javnost ovog tjedna da je prekretnica od 100 milijuna dolara “ostvaren san”.

“A za KCCF da postigne ovaj dobrotvorni učinak u samo pet godina vrlo je ohrabrujuće za naš daljnji rad”, rekao je Gerber.

“Iako je ovo izvanredna prekretnica, vjerujemo da je samo prva od mnogih u našem radu na izgradnji snažnog novog pokretača za potporu Crkvi i našim zajednicama.”

Fond ima više od 120 milijuna dolara imovine pod upravljanjem, stoji u priopćenju za javnost. “Distribuirao je više od 11 000 potpora za više od 2 000 organizacija” diljem Sjeverne Amerike, kao i Europe i Azije.

Među inicijativama grupe je Ukrajinski fond solidarnosti, koji radi na pružanju skloništa, hrane, medicinskih potrepština i drugih potrepština ukrajinskim obiteljima usred rata te zemlje s Rusijom.

Dobrotvorna organizacija surađuje s Christian Refugee Relief Fund, koja nudi humanitarnu pomoć kršćanima kojima prijeti progon, posebice na Bliskom istoku.

Fond također podupire stambenu inicijativu Habitat for Humanity, kao i Specijalnu olimpijadu i American Wheelchair Mission.

Među dobrotvornim djelima Vitezova također se ističe njegova program nabave ultrazvuka, u kojem organizacija kupuje ultrazvučne aparate za centre za trudnice.

Program pomaže u spašavanju nerođenih života “davanjem [mothers] priliku vidjeti svoju nerođenu djecu na ultrazvučnim aparatima u pro-life centrima za trudnoću,” kažu Knightsi na svojoj web stranici.

Vitezovi nadalje nude širu pomoć centrima za trudnoću – uključujući materijalnu i duhovnu podršku – kroz Pomoć i podrška nakon trudnoće (ASAP) Inicijativa.

Gerber je ovaj tjedan rekao da je opomena svetog Pavla da budemo “veseli darivatelji” “pokretačka snaga iza onoga što radimo s KCCF-om”.

“Naš cilj je pomoći osigurati alate koji će nadahnuti katolike da daju velikodušnije i imaju veći utjecaj na organizacije koje rade sjajan posao”, rekao je.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo ‘duboko ožalošćen’ izražava bliskost sa žrtvama potresa u Tajvanu

Katoličke vijesti

Biskupska konferencija SAD-a otpušta nekoliko članova osoblja socijalne pravde

Katoličke vijesti

U žalosti, glumac Gary Sinise veliča glazbenu ostavštinu svog sina, ljubav prema katoličkoj vjeri

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti