Katoličke dobrotvorne organizacije traže donacije kako bi ponudile pomoć usred poplava u Kaliforniji i odrona blata
Svijet

Katoličke dobrotvorne organizacije traže donacije kako bi ponudile pomoć usred poplava u Kaliforniji i odrona blata

Osoblje CNA, 7. veljače 2024. / 15:15

Rekordna količina oborina u južnoj Kaliforniji dovela je do poplava i odrona ovog tjedna, posebno u području Los Angelesa, gdje lokalni ogranak katoličkih dobrotvornih organizacija prikuplja donacije za pomoć u naporima pomoći.

Nakon četiri uzastopna dana obilne kiše koja je završila u srijedu, neki dijelovi područja metroa LA-a, poput Bel Aira, primili su više od stope kiše. Druge su primile više od polovice prosječne godišnje padaline u razdoblju od samo dva dana.

Od ponedjeljka navečer, vlasti Los Angelesa reagirale su na više od 475 odrona blata, s 38 kuća ili zgrada oštećenih nanosima otpada, uključujući četiri za koje se smatralo da nisu sigurni za ulazak, Izvijestio je Los Angeles Times. Potvrđeno je da je devet osoba umrlo do sada u regiji.

Alexandria Arnold, glasnogovornica katoličkih dobrotvornih društava u Los Angelesu, rekla je za CNA da se zemljopisno područje koje oni opslužuju – koje uključuje okruge Los Angeles, Ventura i Santa Barbara – suočava s poplavama i klizištima za koje se očekuje da će biti neka od “najvećih i najvećih” značajan u povijesti naše zemlje.”

“Katoličke dobrotvorne organizacije Los Angelesa imaju Fond za pomoć u slučaju katastrofe koji će se koristiti za pomoć obiteljima i pojedincima koji pate od posljedica oluje, a Katoličke dobrotvorne organizacije u SAD-u šalju dodatna sredstva za pomoć u slučaju katastrofe”, rekao je Arnold.

Potaknula je ljude dobre volje da doniraju Fond za pomoć u katastrofama katoličkih dobrotvornih društava Los Angelesa online.

Nakon godina ozbiljne suše, Kalifornija je izdržala izuzetno kišne 2023 koje su vidjele kako “atmosferske rijeke” donose jake kiše i klizišta u dijelove države. Jedna zajednica pogođena prošle godine bila je Montecito, koja se nalazi na obali Tihog oceana oko 100 milja zapadno od Los Angelesa.

“Hvala Bogu, dobro smo prošli kroz oluju. Ovdje nema veće štete,” otac Lawrence Seyer, pastor u Crkva Gospe od Karmela u Montecitu, u Kaliforniji, rekao je CNA ovaj tjedan putem e-pošte.

“Poplavljen mi je podrum. Osim toga, dobro nam ide. Mislim da je u Los Angelesu bilo više razaranja nego kod nas ovdje.”

Ogromno klizište blata u siječnju 2018. uzrokovano sličnim vremenskim uvjetima ubilo je gotovo dva tuceta ljudi u Montecitu. Prije gotovo točno godinu dana, cijelom gradu je naređena evakuacija zbog značajnih poplava, odrona blata i krhotina.

Tijekom vremenske nepogode 2023. u Montecitu, Seyer je rekao da zaziva zaštitu svete Margarete Mađarske, koja je živjela u 13. stoljeću i smatra se zaštitnicom od poplava.

Jonah McKeown

Jonah McKeown je pisac i producent podcasta za Catholic News Agency. Magistrirao je na Fakultetu novinarstva Sveučilišta Missouri i radio je kao pisac, producent za javni radio i kao snimatelj. Nalazi se u St. Louisu.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

AI dilema: gubitak posla, halucinacije i virtualne djevojke

Katoličke vijesti

Regija AMECEA pohvaljena za predanost inicijativama zaštite

Katoličke vijesti

Katoličke dobrotvorne organizacije, tri druge velike neprofitne organizacije ‘udružuju’ se u borbi protiv polarizacije u SAD-u

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti