Kardinal Ferrão pripisuje uspjeh karitativnog djelovanja indijske Crkve Božjoj providnosti
Svijet

Kardinal Ferrão pripisuje uspjeh karitativnog djelovanja indijske Crkve Božjoj providnosti

Kardinal Filipe Neri Ferrão, predsjednik Konferencije katoličkih biskupa Indije, hvali rast inicijative “Communio”, koja nastoji promicati projekte ruralnog razvoja diljem Indije.

Autor LiCAS News

Voditelj Konferencije katoličkih biskupa Indije (CCBI) pripisao je izvanredan rast dobrotvorne inicijative ‘Communio’ božanskoj providnosti tijekom događaja u Crkvi Presvetog Srca u Pethapuru, Gujarat.

“Communio utjelovljuje duh solidarnosti, odražavajući jedinstvo prve Crkve i snagu Duha Svetoga”, rekao je kardinal Filipe Neri Ferrão.

Okupljanjem je proslavljeno izdavanje Communio-ove knjige izvješća, koja detaljno opisuje opsežne doprinose organizacije projektima ruralnog razvoja diljem Indije, prema izvješću Catholic Connecta.

Communio, koji je 2017. godine osnovao CCBI, pokrenuo je i podržao više od 250 projekata usmjerenih na poboljšanje uvjeta u ruralnim zajednicama, s trenutno aktivnih 100 projekata.

Događaju su nazočili crkveni čelnici, uključujući kardinala Oswalda Graciasa, nadbiskupa Bombaya, koji je primio prvi primjerak knjige izvješća.

Također su bili prisutni nadbiskup Thomas Macwan iz Gandhinagara, nadbiskup Elias Gonsalves iz Nagpura i velečasni dr. Stephen Alathara, direktor Communia i zamjenik glavnog tajnika CCBI-ja.

Kardinal Ferrão izrazio je zahvalnost svim suradnicima i podupirateljima Communio i potaknuo druge crkvene vođe da promiču inicijativu. Istaknuo je njezin značajan utjecaj na marginalizirane zajednice.

Događaj je također istaknuo da je Crkva Presvetog Srca, koja je bila domaćin izdanja knjige, imala koristi od financiranja Communia za razne projekte zajednice.

Kardinal Ferrão istaknuo je važnost zajedničkih napora i inicijativa vođenih vjerom u služenju ranjivom stanovništvu.

Ovaj je članak izvorno objavljen na https://www.licas.news/. Sva prava pridržana. Neovlašteno ponovno objavljivanje od strane trećih strana nije dopušteno.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Američka katolička humanitarna organizacija surađuje s papinim dobrotvornim aktivnostima – Vatican News

Katoličke vijesti

Laudato si’ Centar za visoko obrazovanje: Jubilarna godina predanosti

Katoličke vijesti

Zagovornici katoličke imigracije izražavaju zabrinutost zbog predloženog Senatovog sporazuma o granici

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti