Kandidati za đakonat ispovjedili vjeru i izrekli prisegu vjernosti – HVARSKA BISKUPIJA
Hvarska biskupija

Kandidati za đakonat ispovjedili vjeru i izrekli prisegu vjernosti – HVARSKA BISKUPIJA


Kandidat za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije je Petar Paradžik, a kandidati za đakonat Hvarske biskupije su Tonči Prugo i Domagoj Babić.

Događaju su nazočili i rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa don Vedran Torić, duhovnik mons. Jure Vrdoljak te tajnik nadbiskupa don Renato Pudar.

Susret je započeo molitvom, nakon čega je nadbiskup Križić održao prigodno razmatranje na temelju odlomka Ivanova evanđelja. Nakon toga kandidati su potvrdili da vjeruju sve i svaku pojedinost što sveta Crkva Katolička predlaže vjerovati. Potom su izjavili da slobodno i svjesno žele primiti sveti red đakonata, da će uvijek svojim ponašanjem i svojim riječima čuvati zajedništvo s Katoličkom Crkvom te da će kršćanskim posluhom prihvaćati ono što posvećeni pastiri kao vjerodostojni učitelji i navjestitelji vjere razlože i kao poglavari Crkve odrede.

Po završetku obećanja, nadbiskup Križić darovao je kandidatima Božanski časoslov i uputio im nekoliko riječi o važnosti onoga što su izrekli te ih ohrabrio i potaknuo da mole i vjerno vrše svoju službu.

IKA / Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sinoda – zajedničko Pismo Božjem narodu – HVARSKA BISKUPIJA

Katoličke vijesti

Križni put grada Hvara – HVARSKA BISKUPIJA

Katoličke vijesti

Božićna poruka hvarskog biskupa Ranka Vidovića – HVARSKA BISKUPIJA

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti