Kampanja 40 dana za život započinje pozivom na molitvu i post za prestanak pobačaja
Svijet

Kampanja 40 dana za život započinje pozivom na molitvu i post za prestanak pobačaja

Osoblje CNA, 14. veljače 2024. / 17:25

Kampanja 40 dana za život poziva druge da se pridruže 40 dana molitve tijekom korizme za prestanak pobačaja počevši od danas, 14. veljače.

Međunarodna 40-dnevna kampanja nastoji prekinuti pobačaj na lokalnoj razini putem molitve i posta, širenja zajednice i miroljubivih cjelodnevnih bdijenja izvan objekata za pobačaje, navodi skupina web stranica.

Počevši od 14. veljače, na početku korizme, pa do 24. ožujka, na Cvjetnicu, pojedinci mogu sudjelovati u molitvenim bdijenjima koja se odvijaju izvan ustanova za pobačaj u njihovim lokalnim zajednicama.

Kampanja ima za cilj da sudionici drže molitveno bdijenje bez prestanka, 24 sata dnevno, tijekom razdoblja od 40 dana i 960 sati.

“To je mirna i obrazovna prisutnost. Oni koji su pozvani svjedočiti tijekom ove prisutnosti 24 sata dnevno šalju snažnu poruku zajednici o tragičnoj stvarnosti pobačaja. Također služi kao poziv na pokajanje onima koji rade u centru za pobačaje i onima koji su pokrovitelji ustanove”, navodi se na web stranici.

40 dana za život pokrenula je svoju prvu nacionalno koordiniranu kampanju 2007. godine i dosegla 89 gradova u 33 države. Danas je dosegla više od 1000 gradova u 63 zemlje i tvrdi se da je spasila više od 20 000 života nerođenih.

Dodatno, kampanja je rezultirala zatvaranjem gotovo 150 ustanova za pobačaj i više od 200 radnika koji rade na pobačaju dalo je otkaz – jedan od najpoznatijih je pro-life govornica i zagovornica Abby Johnson.

Tijekom kampanje 40 dana za život, od pojedinaca, crkava, obitelji i grupa traži se da se svaki dan pridruže molitvi za određene nakane i potiče ih se na post.

Možete pronaći lokalno molitveno bdijenje 40 dana za život ovdje.

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ted Cruz zahtijeva da DC sačuva tijela pet beba pobačenih u kasnom terminu radi istrage

Katoličke vijesti

Brat i sestra koji su biskup i časna sestra kažu da su vjerni roditelji pomogli njegovanju zvanja

Katoličke vijesti

Haićanski biskupi neće se pridružiti vladinom prijelaznom vijeću – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti