Kako nas Marija vodi Isusu
Praktični vjernik

Kako nas Marija vodi Isusu

Jedan od najugodnijih dijelova roditeljstva je učenje o Bogu preko naše kćeri Lucy. Prije dva tjedna na misi smo doživjeli jedan od takvih trenutaka.

Bila je to tipična misa. Uhvatili smo dijelove propovijedi i molitava dok smo našu kćer Lucy premještali naprijed-natrag između nas pokušavajući je zadržati smirenom i usredotočenom, barem na nekoliko trenutaka. Uskoro je došlo vrijeme za pričest.

Inače ćemo moja žena ili ja nositi Lucy na pričest da primi blagoslov, ali ovaj tjedan je bio drugačiji. Moja žena držala je Lucy za ruke dok je hodala duž cijele crkve do svećenika. Išao sam odmah iza njih kako bih svjedočio ovom lijepom događaju.

Lucy je bila vrlo uzbuđena što je hodala naprijed i sa svakim korakom lice joj je blistalo od radosti. Još uvijek uči hodati, pa je bilo malo njihanja i pomicanja u oba smjera, ali bilo je dražesno vidjeti je kako prvi put ide ovim stepenicama naprijed. Dok se moja žena spremala primiti Isusa, svećenik se cerio od uha do uha gledajući Lucy kako s mamom prilazi Isusu, prisutnom u Euharistiji.

Tada mi je sinulo: to je ono što Blažena Djevica Marija čini za nas. Ona hoda s nama i dovodi nas Isusu, brže nego što bismo mogli sami.

Lucy je mogla i sama dopuzati do svećenika, ali uz pomoć moje supruge stigla je puno brže. Slično tome, ako se ponizimo i dopustimo Mariji da nam pomogne, začas ćemo biti s Isusom. Kad nas Isus vidi kako koračamo prema njemu, i on nas pozdravlja s velikim osmijehom koji izražava Njegovu duboku ljubav prema nama.

Ipak, teško je dopustiti Mariji da nam pomogne hodati do Isusa jer volimo postavljati vlastiti plan. Moramo ispoštovati rokove, platiti račune i obaviti poslove. Naše društvo nam govori da radimo što hoćemo, kad hoćemo, sami, ne tražeći ičiju pomoć. Mi mislimo, Ne trebam pomoć da hodam do Isusa; Mogu to sasvim dobro sama.

Srećom, Bog stavlja djecu u naše živote da nas podsjećaju da nam je potrebna pomoć. Nemamo sve odgovore na životna pitanja niti uvijek znamo što nam je činiti. Da bismo se približili Isusu, moramo se poniziti poput djeteta i zamoliti majku za pomoć. Kada to činimo, Marija nas, kao dobra majka, pomaže voditi i voditi pravim putem.

Zato u ovom mjesecu svibnju zamolimo Mariju da nas drži za ruku i vodi Isusu. Postoji mnogo načina da se to učini: Anđeo Gospodnji, krunica, molitva marijanske posvete ili čak samo jednostavna iskrena molitva Gospi u kojoj se moli za pomoć. Neka vam Marija pomogne postati svetim; ona sigurno neće razočarati.

Fotografija: Josh Applegate, Unsplash / PD-US

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Jakova i Gospe od Del Pilara

Katoličke vijesti

Sveti Ante, zaštitnik izgubljenih duša

Katoličke vijesti

Augustinov institut i Ignatius Press obnavljaju katehezu u dovršenom kurikulumu Riječ života

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti