Južna Dakota će napraviti video “Med Ed” za borbu protiv “dezinformacija o pobačaju”
Svijet

Južna Dakota će napraviti video “Med Ed” za borbu protiv “dezinformacija o pobačaju”

Washington, DC Newsroom, 28. ožujka 2024. / 13:00

Istaknuta skupina koja se zalaže za život hvali guvernerku Južne Dakote Kristi Noem jer je potpisala zakon o “Med Edu” za koji kaže da će naložiti stvaranje informativnog videa za borbu protiv “dezinformacija o pobačaju”.

Prema Izjavi od 25. ožujka Susan B. Anthony Pro-Life America (SBA), nacrt zakona Južne Dakote je “prvi zakon te vrste sastavljen kako bi se okončala zbrka koju je uzrokovao lobi za pobačaje kroz izravnu edukaciju liječnika.”

Kelsey Pritchard, direktorica državnih javnih poslova SBA, rekla je u izjavi da “iako svaka država sa pro-life zakonom dopušta trudnicama primanje hitne skrbi, industrija pobačaja je posijala zbrku oko ove činjenice kako bi opravdala svoju poziciju pobačaja bez ograničenja. ”

“Budući da mnogi u medijima odbijaju provjeriti činjenice o ovoj očiglednoj laži, druge države trebale bi se ugledati na Južnu Dakotu u borbi protiv opasnih dezinformacija o pobačaju”, rekla je.

Legislatura, koju je velikom većinom usvojilo zakonodavno tijelo pod kontrolom republikanaca, potpisao je Noem, koji je također republikanac, u ponedjeljak. Predlog zakona koji je predstavila državna zastupnica Taylor Rehfeldt, koja je medicinska sestra, zahtijeva od Ministarstva zdravstva Južne Dakote da izradi informativni video koji opisuje državni zakon o pobačaju i pojašnjava kada se primjenjuju iznimke “opasne po život ili zdravlje”.

Sada kada je prijedlog zakona usvojen kao zakon, Ministarstvo zdravstva ima rok do 1. rujna za izradu video zapisa i popratnih informativnih materijala. Videozapis i materijali bit će objavljeni na web stranici Ministarstva zdravstva kako bi liječnici i javnost mogli koristiti kao referenca za razumijevanje državnih zakona o pobačaju.

Južna Dakota je jedna od 14 država koji zabranjuju abortus tijekom svih devet mjeseci trudnoće. Dok neke države dopuštaju iznimke u slučajevima silovanja, incesta i fetalnih anomalija, Južna Dakota čini iznimke samo u slučajevima kada je majčin život ili zdravlje u opasnosti.

ACLU iz Južne Dakote osudio je prijedlog zakona kada je izašao iz odbora, rekavši u Izjavi od 28. veljače da “daje masku aktivistima protiv pobačaja da izgledaju kao da im je stalo do trudnica, dok zapravo donosi zakone koji dodatno učvršćuju okrutnost protiv pobačaja”.

Pritchard je, međutim, rekao da će novi informativni materijal pomoći razjasniti zabunu o tome kada iznimka dopušta pobačaj u državi.

“Bez obzira na političku pripadnost ili je li netko za život ili za izbor, stanovnici Južne Dakote svih filozofija mogu slaviti da će majke biti bolje zaštićene kroz izravnu edukaciju naših liječnika o njihovoj sposobnosti razumnog medicinskog prosuđivanja u svim situacijama”, rekla je. rekao je.

Prema SBA, Kentucky i Oklahoma također su poduzeli korake da razjasne svoje iznimke od pobačaja, a Medicinski odbor Texasa trenutno razmatra izdavanje pojašnjenja za iznimku o životu majke.

Peter Pinedo

Peter Pinedo je dopisnik DC-a za CNA. Diplomirao je na Franjevačkom sveučilištu, Peter je prethodno radio za Texas Right to Life. On je prvi poručnik u rezervi američke vojske.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskupi u Boliviji pokrenuli proces digitalizacije u biskupijama – Vatican News

Katoličke vijesti

Nakon oglasa za Super Bowl, katolička molitvena aplikacija Hallow bilježi najveći porast u svojoj povijesti

Katoličke vijesti

Twin Sisters of Life dijele svoje priče o zvanju prije Life Festa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti