Jednostavni, besplatni načini da resetujete svoje tijelo (a da se ne oznojite)
Kršćanski život

Jednostavni, besplatni načini da resetujete svoje tijelo (a da se ne oznojite)

Nekoliko malih promjena u vašoj dnevnoj rutini može napraviti veliku razliku u vašem životu, podižući vam razinu raspoloženja i ukupnu budnost.

Puno je teže voljeti bližnjega kad si umoran i nemaš energije. Pitaj me kako znam. Ili još bolje, pitajte moje najbliže susjede – muža i djecu – kako ja to znam. Također je puno veći izazov moliti kada ste oboje povezani i zaspite u isto vrijeme. Obično mogu moliti ujutro ili navečer, ali kada nemam puno energije ili nisam dobro spavao, tada se suočavam s neprilikom. Pokušavam ostati budan, ali ne mogu se usredotočiti ni na što jer stalno kimam glavom i onda se probudim dok mi misli žure.

Otkrio sam nekoliko malih promjena koje su značajno promijenile moje raspoloženje i moju opću budnost. Ako se uhvatite u koštac s mrtvim teretom letargije u svom životu, to je dar vašoj obitelji, vašim suradnicima, vašim prijateljima, vašem molitvenom životu i vašem mentalnom zdravlju.

Evo nekoliko jednostavnih strategija koje možete isprobati.

RESETIRANJE

Resetirajte svoj cirkadijalni ritam unosom svjetla. Svjetlo utječe na naše fizičko blagostanje — od našeg raspoloženja do našeg ciklusa spavanja i više. Cilj je povećati prirodno svjetlo tijekom dana, posebno ujutro i navečer. To može pomoći u reguliranju vašeg cirkadijalnog ritma i omogućiti mirniji san, a time i više energije tijekom dana.

☀️ Sunčajte se prije nego što ujutro pogledate u ekran. Ne gledaj direktno na suncu, naravno, ali razmislite o tome da popijete kavu i sjedite vani nekoliko minuta prije nego što uzmete telefon da provjerite svoju e-poštu i vijesti.

💡 Ograničite korištenje umjetnog svjetla nakon što sunce zađe. Također neka vam korištenje zaslona bude što je više moguće potisnuto na dnevne sate. Pokušajte otići u krevet kad sunce zađe ako to postoji mogućnost u vašem životu.

⏰ Probudite se u isto vrijeme svaki dan i jedite u isto vrijeme svaki dan.

Tlo

Ponovno se povežite sa zemljom pod svojim nogama i pomakni se malo.

👣 Poboljšajte svoje raspoloženje, smanjite upalu, pospješite zacjeljivanje i čak izbjegavajte autoimune bolesti učinivši malo uzemljenje. Kako to izgleda? Samo izujte cipele i prošećite vani nekoliko minuta svaki dan, ako jeste, možete to sigurno učiniti u dvorištu ili parku. To možete povezati s poništavanjem svojih cirkadijalnih ritmova hodanjem bez cipela ujutro dok vas obasjava sunce ili navečer kada pokušavate izbjeći vrijeme ispred ekrana.

🎾 Vježbanje je siguran način da povećate svoju energiju, ali čak i samo čitanje riječi vježbanje me zastrašuje. Glavu mi ispunjavaju vizije o članstvu u teretani, videozapisima s vježbama i posebnim bocama s vodom i brzo prelazim na druge misli. osobno, Fokusiram se na hodanje kao moj oblik vježbanja. Hodanje mi se ne čini opterećujućim ili nedostižnim kao drugi oblici vježbanja. Ustanovio sam da mi je potrebna svakodnevna 20-minutna šetnja (hodnja ciljanim tempom, a ne 20-minutnim vijuganjem) kako bih povratio energiju i raspoloženje.

Detoksikacija

Suzdržite se ili smanjite unos jedne tvari koja vam crpi energiju.

🍰 Odaberite jednu namirnicu od koje ćete se suzdržati ili je namjerno smanjiti nekoliko tjedana. Smanjenje unosa kofeina na jednu šalicu kave ili crnog čaja dnevno učinilo je čuda za moju energiju. Ostale stvari koje mogu utjecati na vašu energiju su dodani šećeri ili alkohol. Pokušajte se odreći slatkiša ili gaziranih pića.

💧 Dodajte vodu. Kada pokušavate steći novu naviku, moglo bi vam pomoći da ono čega se odričete zamijenite nečim drugim. Ako vam treba popodnevno piće, a izbjegavate gazirane napitke, pokušajte umjesto toga s gaziranom vodom. Ako vam je potreban topli, utješni napitak, ali ne želite kofein, pokušajte umjesto toga čaj bez kofeina ili čak samo toplu vodu. Osmislio sam nove poslijepodnevne rituale s toplom vodom zimi i ledenom vodom ljeti kako bi me hidrirali i podigli tijekom sati između podneva i večeri.

Šetnja kroz četiri godišnja doba
6 tajni kako ostati usredotočen cijeli dan

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Požuda, pornografija truju Božje darove seksualnosti, ljubavi, kaže Papa

Katoličke vijesti

Moderni mučenici sjeme su kršćanskog svjedočanstva u Crkvi, kaže papa

Katoličke vijesti

Odgajajte otpornu djecu uz The Rolling Stones i Aquina

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti