Izložba učeničkih radova u Muzeju biskupa Strossmayera |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Izložba učeničkih radova u Muzeju biskupa Strossmayera |

ĐAKOVO (TU) – Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja u Dijecezanskom muzeju biskupa Strossmayera u Đakovu postavljena je izložbu likovnih radova učenika Osnovne škole Josipa Kozarca iz Vinkovaca i Ivane Brlić- Mažuranić Rokovci- Andrijaševci iz Andrijaševaca.

Učenici su sa svojim mentoricama Nikolinom Starčević Vorgić,  Nikolinom Nedeljković  i Snježanom Galušić, vjeroučiteljicama, s nekima od tih radova sudjelovali i na ovogodišnjoj, desetoj smotri vjeronaučnog stvaralaštva VjeDra koja je održana u Osijeku 8. i 9. svibnja 2024., a imala je temu Duhovna i tjelesna djela milosrđa.

Učenici su o svojim radovima ispričali: “Mi smo učenici Osnovne škole Josipa Kozarca, Vinkovci. Tema naše izložbe je milosrđe, a kao simbol milosrđa izradili smo Milosrdne ruke, od novinama i ljepljive vrpce. Naše ruke vrlo su važne. Njima možemo nekoga prigrliti, gurnuti, prijetiti, podragati, mnogo posla napraviti. Njima možemo komunicirati. One se mogu naći u mnogo položaja. Nama je najdraži položaj otvorenih, ispruženih dlanova. Najdraži nam je zbog toga jer simbolizira otvorenost, istinu, vjernost i poštenje. Kada bi ti dlanovi bili škrto zatvoreni, osim što ne bi mogli ništa pokloniti, pružiti, ne bi mogli ništa niti primiti. Otvoreni dlanovi pružaju brojne mogućnosti. Kada je trebalo prikazati milosrđe, prikazali smo ga ispruženim dlanovima. Jer milosrđe podrazumijeva podršku, pomoć, razumijevanje, suosjećanje, zahvalnost, osmijeh, nježnost, hrabrost.“

Uz brojne originalne i autentične likovne radove, izložba uključuje i dva predivna vitraja pod nazivom Milosrdni pogled, a njih su izradili učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci.

Izložba se može pogledati do 31. svibnja. Tiskovni ured

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Spomen na Sibinjske žrtve |

Katoličke vijesti

Donacija Udruge „Kolonija – sveti Dominik Savio“ |

Katoličke vijesti

Ekumenski molitveni hod u Zajednici „MiR“ |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti