Izlet žičarom na Srđ za raseljene Ukrajince – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Izlet žičarom na Srđ za raseljene Ukrajince – Dubrovačka biskupija

U sklopu mjesečnih aktivnosti pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine koje žive na širem dubrovačkom području Caritas Dubrovačke biskupije u utorak 19. ožujka organizirao je za njih izlet žičarom na Srđ. Uz djelatnice Caritasa s njima je bila i turistička vodičica koja ih je upoznala s poviješću i znamenitostima ovog dijela Dubrovnika.

Djelatnici restorana i bara koji se nalaza na vrhu Srđa zatim su ugostili Ukrajince koji su uz predivan pogled uživali u kavi, soku i kolaču. Neki su rekli da im je to zapravo bio veliki san, popiti kavu na tom mjestu i s tako prelijepim pogledom na grad Dubrovnik. Poslije ugodne okrijepe, posjetili su i Muzej Domovinskoga rata. Sadržaj Muzeja  ih je posebno dirnuo jer su se mogli poistovjetiti sa situacijom u kojoj se nalazi i njihova domovina. Ali sam pogled na Grad ulijevao je nadu da se i nakon teškog rata može opet doći do toliko željene slobode i mira. Pri povratku su svi pojedinačno izrazili zahvalnost na organizaciji ovakvih susreta i izleta uz ideje o nekim budućim.

Caritas Dubrovačke biskupije zahvaljuje djelatnicima i voditeljima Žičare Dubrovnik – Dubrovnik Cable Car, restorana i bara Panorama te Muzeju Domovinskog rata koji su ih sve   ljubazno dočekali i ugostili i besplatno pružili svoje usluge.

Donosimo i tekst zahvale jedne osobe iz Ukrajine koje se ovaj izlet posebno dojmio:

“Zahvaljujemo djelatnicima dubrovačkog Caritasa na mjesečnom susretu Ukrajinaca koji ste organizirali za sve nas, ratne izbjeglice, koji privremeno boravimo na dubrovačkom području. Na poseban način zahvaljujemo dobročiniteljima Dubrovačkih žičara na pruženoj mogućnosti uživanja u prekrasnom pogledu na grad. Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su sudjelovali u organizaciji ovog nezaboravnog dana za nas. Hvala vam od srca što se trudite ne samo opskrbiti nas svime što nam je potrebno za život nego nam omogućavate da učimo povijest vaše zemlje, organizirate različite aktivnosti za nas i našu djecu. Sigurna sam da će svatko od nas zauvijek pamtiti ove uzbudljive trenutke. Molit ćemo Boga da prihvati vaša milosrdna djela i nagradi vas za to što ste otvorili svoja srca onima koji su u potrebi. Želimo da na kraju svog života možete čuti Njegov poziv: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta!…Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’”

Izlet je organiziran u sklopu psihosocijalnih i integracijskih aktivnosti koje Caritas provodi kroz projekt CRS-a i Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mladi na TFA u Dubrovniku učili o mjestu i pripadnosti animatora u zajednici – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Na Bogojavljenje biskup slavio misu u crkvi Domino – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA Uskrsni ponedjeljak – misa za osobe s invaliditetom i njihove obitelji – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti