Iz tiska je izišao 23. broj Katoličkog tjednika
Biskupska konferencija BiH

Iz tiska je izišao 23. broj Katoličkog tjednika

Središnja tema novoga 23. broja Katoličkog tjednika je Srce Isusovo – izvor svjetskog mira, a ujedno i naslovnik Vrhbosanske nadbiskupije. Uz standardne rubrike stranice novoga broja ispunjene su raznim zanimljivostima, promišljanjima i aktualnostima…

Tim povodom u svojoj rubrici Teološki pogled dr. fra Tomislav Pervan napisao je tekst Srce Isusovo, Kralju i središte sviju srdaca!

Budući da je Srce Isusovo naslovnik Vrhbosanske nadbiskupije sugovornika su u rubrici intervju pronašli u umirovljenom prepoštu Stolnoga kaptola vrhbosanskog mons. Anti Meštroviću.

Na temu Srca Isusova preporučamo i meditativni tekst stalnog suradnika Bazilija M. pod naslovom U dubini srca.

U rubrici Od crkvenog učiteljstva izdvajamo prilog o Normama za razlučivanje navodnih nadnaravnih fenomena koje je objavio Dikasterij za nauk vjere nakon što ih je odobrio papa Franjo.

Vašoj pozornosti preporučamo i ovotjednu reportažu u kojoj su se zaputili u Banjolučku biskupiju gdje su posjetili župu Sanski Most. Tekst pod naslovom Opstat će Sanjani uz Majku i pastire napisala je Josipa Miler.

Josip Vričko je napisao razmišljanje pod naslovom Europa kao tvrđava – kasno? u kojemu se pita mogu li se, i kako, za migracije zatvoriti vrata Starog kontinenta. U svojoj stalnoj rubrici Tjedni društveno-politički inventar daje naslov teksta Lako je, zapravo, Hrvate zbuniti.

U subotu, 1. lipnja u katedrali Sv. Ivana Nepomuka u Zrenjaninu beogradski nadbiskup metropolit mons. Ladislav Nemet za zrenjaninskog biskupa zaredio je mons. Mirka Štefkovića. Više o tome na stranicama U izlogu gdje možete pročitati i izvješće s proslave svetkovine Tijelova u sarajevskoj katedrali koju je slavio vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić te mise za Domovinu u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu.

Iz rubrike posvećenoj kulturi donosimo dva izvješća: Glazbeni recital u Tolisi te Koncert duhovne glazbe u Brčkom.

Vašoj pozornosti preporučamo i lagani tekst o Svjetskom danu bicikla koji naš suradnik Marko Aždajić povezuje s djelovanjem Katoličke Crkve u kontekstu promicanja održivosti, zdravlja i pravde.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije! (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mostar: Održana tribina za mlade na temu „Put ka sreći“

Katoličke vijesti

Crkva u Boliviji zabrinuta zbog nestale djece

Katoličke vijesti

Blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica u Međugorju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti