Iz tiska izišao novi broj Glasa Koncila
Biskupska konferencija

Iz tiska izišao novi broj Glasa Koncila

Iz tiska je izašao novi broja Glasa Koncila, pripremljen za nedjelju 30. lipnja, izvijestili su iz Uredništva, prenosi IKA.

Naslovna tema kojom se otvara broj je svećeničko ređenje u Zagrebu. Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša petnaestorici svećenika je poručio: „Svojemu ste narodu potrebni kao ljudi vjere, kao vođe uvjereni u pobjedu.“

Postaje li Jadran nepriuštiv za hrvatske obitelji? Sugovornici s Instituta za turizam za Glas Koncila govore o mogućnostima kako hrvatsko more učiniti pristupačnijim domaćemu stanovništvu i kako uskladiti želju za profitom, a »spasiti« svakidašnjicu stanovnika gradova na hrvatskoj obali.

Nakon što je u svibnju u zagrebačkom centru reklamnim porukama feministička udruga CESI pozvala na uvođenje programa tzv. »sveobuhvatnoga seksualnoga obrazovanja« u zagrebačke škole, o zamkama toga novoga »obrazovanja« u središnjem intervjuu govori Kristina Pavlović, istaknuta stručnjakinja za spolni odgoj. „Naziv ‚sveobuhvatna seksualna edukacija‘ apsurdan je jer njezini zagovornici kao da i ne vjeruju u ostale dimenzije ljudske spolnosti, koje nisu samo fizičke. Ne vjeruju da se djeca i mladi mogu odgajati i usmjeravati na pravi smisao spolnosti i osposobljavati za prave veze“, rekla je među ostalim sugovornica, koja je pobliže opisala i Teen STAR program cjelovitoga spolnoga odgoja.

Znanost je temeljni nacionalni interes upozorava dr. Zvonko Miličević, koji radi na razvoju lijekova protiv dijabetesa u Beču. Sugovornik se osvrće i na odnos znanosti i vjere te poručuje da je znanost neraskidivi dio ukupnoga kršćanskoga duha.

Crkveni glazbenik i istaknuti zborovođa iz Međimurja Milovana Horvata svjedoči kako ga je životni put vodio prema kemiji te kako je prava „kemija“ nastala između njega i naraštaja pjevača u župi te kako je uz pjesmu pobijedio i u životnoj bitci…

Uz novi broj Glasa Koncila dolazi i lipanjsko zdanje magazina Prilika kojoj je u središtu tema velikoga ranoga potencijala među neaktivnim stanovništvom u Hrvatskoj. Ekologija piše o tračku nade hrvatskim meteorologa, dok Psihologija otkriva zašto se za zdrave odnose potrebno riješiti zabluda o ljubavi. Rubrike Glazba i Književnost pišu o dvama velikanima glazbene pedagogije i pjesništva – Elly Bašić i Luki Paljetku. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kardinal Tolentino de Mendonça slavio misu povodom 40. obljetnice svjetskog okupljanja mladih u Rimu

Katoličke vijesti

Održana duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić predvodi misu na 51. hodočašću Hrvata iz Bavarske u marijansko svetište Altötting

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti