Ivandan proslavljen i u Tarčinu
Biskupska konferencija

Ivandan proslavljen i u Tarčinu

Župna zajednica u Tarčinu, udaljenom nekih 20-ak kilometara od Sarajeva, proslavila je svog nebeskog zaštitnika u ponedjeljak, 24. lipnja, izvijestio je portal Nedjelja.

Središnju sv. misu u 11:00 predslavio je katedralni župnik i profesor na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu vlč. Oliver Jurišić. S njim u koncelebraciji bilo je šest svećenika među kojima sarajevski dekan i župnik na Stupu preč. Miroslav Ćavar te župnik domaćin mons. Željko Čuturić, generalni vikar Vojnog ordinarijata u BiH. Sudjelovalo je 50-ak vjernika, među kojima su bili i pripadnici Oružanih snaga BiH.

U prigodnoj propovijedi vlč. Jurišić istaknuo je kako je jedna od osobina Sv. Ivana Krstitelja, ali i njegovih roditelja Elizabete i Zaharije, ustrajnost. Pojasnio je kako su ustrajavali u svojim odlukama bez obzira na podsmijehe, nerazumijevanje pa čak i progon. Tumačeći takav stav Sv. Ivana Krstitelja ustvrdio je da je zbog njega bio spreman žrtvovati i vlastiti život jer se zamjerio i vjerskim i civilnim vlastima. Ističući njega za primjer protumačio je kako mlađe generacije, koje karakteriziraju povremenost i privremenost, u Sv. Ivanu trebaju pronaći uzor za ustrajnost kako u bračnom životu, tako i na poslu i svakoj drugoj prigodi.

Na kraju sv. mise riječi pozdrava izrekao je župnik Čuturić koji je ujedno zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji patrona te svima koji su hodočastili u Tarčin kako bi na taj način ohrabrili malu zajednicu kojoj je on na čelu.

Vrijedi spomenuti kako je istoga dana u 9:00 slavljena još jedna misa koju je predslavio župni vikar sa Stupa vlč. Ivan Mijać. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslavljen Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Katoličke vijesti

Posljednji ispraćaj Anđe Gavran r. Ešegović, majke fra Lovre Gavrana

Katoličke vijesti

Papa Franjo s djecom u Ljetnom centru u Vatikanu: Uspostavljajte mir; to je najljepša stvar u životu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti