Indija: Prvi prikaz uživo 111 marijanskih ukazanja održan u Bengaluruu – Vatican News
Svijet

Indija: Prvi prikaz uživo 111 marijanskih ukazanja održan u Bengaluruu – Vatican News

Katolička župa u južnom indijskom gradu Bengaluru domaćin je prikaza Marijanskih ukazanja uživo pod nazivom “Maria Divina – 111 nijansi milosti”, kako bi se potaknulo jedinstvo i odanost Blaženoj Djevici Mariji, postavljajući novi rekord u Best of India Records.

Autori Agnel Maria i Anna Rose Vallayil – Bengarluru

Dana 17. ožujka, “Maria Divina – 111 nijansi milosti” bila je izložena u crkvi St. Thomas Forane i Dijecezanskom hodočasničkom centru, Dharmaram, Bengaluru, Indija.

Nadbiskup Peter Machado iz Bangalorea i biskup Sebastian Adayanthrathm iz Mandye. Otvorena prva živuća izložba koja je prikazivala marijanska ukazanja Blažene Djevice Marije iz cijelog svijeta.

Izložba je dobila priznanje od prestižne diskografske kuće Best of India Records kao najveća povorka Marijanskih oblika uživo kojoj smo ikada svjedočili.

Događaj je organiziran u župnoj dvorani crkve sv. Tome Forana, a 111 žena je “pretvoreno” u različita marijanska ukazanja, osvajajući publiku dva sata.

Nadbiskup Peter Machado otvara prikaz uživo

Nadbiskup Peter Machado otvara prikaz uživo

Tijekom župne rubinske jubilarne godine crkva je uz pomoć odbora mladih organizirala brojne kulturne događaje.

Ovim slavljima željelo se oživjeti duh zajedništva među župljanima, posebice jer je pandemija COVID-19 uzrokovala nepovezanost vjernika i Crkve zbog mjera socijalnog distanciranja, rekao je vikarni župnik fra. Anto Kanjirathinkal, CMI.

Nakon pažljivog postupka odabira, 111 žena – kućanica, profesionalaca, studentica i djece – odabrano je da portretiraju Djevicu Majku.

Skupna fotografija Maria Divina sudionika i organizatora

Skupna fotografija Maria Divina sudionika i organizatora

Intervju s Anlin Assisi Akkara, organizatoricom

Anlin Assisi Akkara, jedan od organizatora događaja, istaknuo je precizno planiranje i cjelogodišnje pripreme koje su poduzeli župljani kako bi osigurali besprijekornu izvedbu događaja.

Posvećeni tim od 300 pojedinaca neumorno je radio kako bi ovaj projekt doveo do kraja, osiguravajući da svaki aspekt, od šminke do kostima i dodataka, bude izrađen do detalja i predstavljen s poštovanjem.

Kao prva sirsko-malabarska crkva izvan Kerale, crkva sv. Tome Forana, koja je izgrađena za migrante, kontinuirano je nastojala ojačati svoju vezu sa zajednicom i poticati duhovni rast.

Nadbiskup Machado pali svijeću Blaženoj Djevici Mariji

Nadbiskup Machado pali svijeću Blaženoj Djevici Mariji

Događaj Maria Divina poslužio je kao dokaz ove predanosti, ujedinjujući župljane u slavlju vjere i pobožnosti.

Aktivno sudjelovanje crkvene mladeži potaknulo je zajedništvo i omogućilo zajedničko iskustvo okupljanja u služenju Crkvi, u skladu s vizijom pape Franje za mlade.

Razgovor s Dianom Paul, studenticom organizatoricom i sudionicom

Nadmašivši prethodni rekord koji je držao Best of India Records, događaj Maria Divina ne samo da je ušao u povijest, već je poslužio i kao vizualni katekizam za 5000 ljudi koji su svjedočili ovom povijesnom trenutku.

Članovi crkve podržavali su tradiciju dok su prihvaćali inovacije i kreativnost, koristeći umjetnost kako bi izrazili svoju odanost Djevici Majci.

Kako su napomenuli organizatori, ova posebna prigoda za župu sv. Tome Forane ostat će zapamćena kao svijetli primjer vjere, zajedništva i štovanja Blažene Djevice Marije.

Nadbiskup Machado na događaju Maria Divina

Nadbiskup Machado na događaju Maria Divina

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Francuski biskupi ponavljaju protivljenje uvrštenju pobačaja u ustav – Vatican News

Katoličke vijesti

Etiopski biskup traži pomoć za ublažavanje humanitarne krize u Tigrayu

Katoličke vijesti

Uskrs pod bombama u Zaporožju – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti