„In Spirit – DigitalYouth“ – novi projekt Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“
Biskupska konferencija

„In Spirit – DigitalYouth“ – novi projekt Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ najavio je na svojoj mrežnoj stranici početak novog projekta pod nazivom „In Spirit – DigitalYouth“ koji će biti realiziran u drugačijoj formi i obliku – u sklopu digitalnog svijeta. Spomenutu objavu NCM-a u nastavku prenosimo u cijelosti:

Najava: Budi i ti dio duhovnih izazova!

Dragi Mladi,

S radošću Vam želimo najaviti početak novog projekta In Spirit – DigitalYouth Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. namijenjenog mladima od 18 – 25 godina. Za razliku od dosadašnjih projekata koje Centar za mlade nudi, ovaj će biti realiziran u drugačijoj formi i obliku. Kao i u dosadašnjim projektima cilj nam ostaje isti: naviještanje Božje riječi. U ovome projektu, više to neće biti isključivo face to face, nego u sklopu digitalnog svijeta. Shvaćajući značaj i ulogu digitalnog okruženja u našim životima, a posebno u spomenutoj skupini mladih, odlučili smo se na ovaj izazovni korak jer smatramo kako je ono neizostavno za budućnost Crkve. Željni ići u korak s vremenom za mlade pripremamo različite formacijske i transformacijske sadržaje koje ćemo lansirati u digitalnom svijetu, s nadom u što aktivnije sudjelovanje mladih u njihovim župnim zajednicama. Tom prilikom ponudit ćemo za mlade: edukaciju o njihovoj ulozi u digitalnom svijetu (s naglaskom na duhovnost), podcaste s različitim gostima, sudjelovanje na susretu katoličke mladeži u Međugorju, različite live prijenose kao i zoom duhovne susrete. Mnoge te aktivnosti bit će na mjestu gdje se nalaze i mladi, a to su društvene mreže.

Osim toga, kako su za nas katolike korizma i advent povlaštena vremena i kako se u to vrijeme spremamo za naše najveće i najradosnije svetkovine, za to doba smo pripremili jednu posebnu aktivnost. Prateći trend mladih, a pogotovo challenges na TikTok-u, i mi smo spremili za mlade duhovne izazove. Tom prilikom don David Leskovar i don Tomislav Lukač, jedni od naših najpopularnijih svećenika na društvenim mrežama, pripremili su kroz promotivni video poziv mladima da se priključe našoj aktivnosti. Kako najvažnije stvari zahtijevaju kvalitetnu pripremu tako i za Uskrs trebamo se što kvalitetnije pripremiti. Tom prilikom pozivamo sve mlade, posebno one od 18-25, pripremiti se ove korizme za Uskrs pomoću duhovnih izazova.

Neka je sretno i blagoslovljeno!

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslavljen patron župe u Mrkonjić Gradu

Katoličke vijesti

Papa Franjo: U svijetu oružja i malo rođene djece, radimo za dostojanstvo života

Katoličke vijesti

Papa: Bog ima svoju „matematiku“ različitu od naše

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti