Imenovani banjolučki biskup mons. Željko Majić susreo se s vjerskim i entitetskim dužnosnicima
Biskupska konferencija

Imenovani banjolučki biskup mons. Željko Majić susreo se s vjerskim i entitetskim dužnosnicima

Boraveći 6. i 7. veljače 2024. u središtu svoje nove biskupije novoimenovani banjolučki biskup mons. Željko Majić – između ostalog, imao je i više pohoda i susreta, izvijestila je Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

Nakon što je prije pohodio centralu Biskupijskog Caritasa i razgovarao s direktorom prelatom dr. Miljenkom Aničićem i njegovim suradnicima, a zatim i Katolički školski centar, gdje je razgovarao s ravnateljem Centra mons. Ivicom Božinovićem, biskup Željko je u pratnji biskupa Franje Komarice i mons. Ivice Božinovića pohodio i sjedište banjolučkog muftije. Tu se susreo s novim banjolučkim muftijom Ismailom-ef Smajlovićem i njegovim suradnicima. Biskup Franjo je muftiji izrazio dobrodošlicu u svoj rodni grad i zaželio plodno djelovanje u njegovoj vjerskoj zajednici, a i u zajedničkim naporima i obvezama svih vjerskih službenika u gradu u cijelom kraju. Biskup Željko je muftiji ef Ismailu uručio pozivnu na svoje ređenje i ustoličenje, 2. ožujka 2024. Muftija je zahvalio i biskupu Franji i biskupu Željku na posjetu i izrazio otvorenost Islamske zajednice Banjoj Luci za buduću suradnju s Banjolučkom biskupijom.

Biskup Željko je u pratnji biskupa Franje pohodio i sjedište banjolučkog vladike Gospodina Jefrema. Dočekali su ih vikarni episkop vladika Sava i dvojica đakona. Nakon molitve u crkvi susreli su se s vladikom g. Jefremom.

U prijateljskom ozračju biskup Željko je kratko predstavio svoj životni i svećenički put. Uručio je pozivnice episkopu Jefremu i vladiki Savi te ih zamolio da dođu na njegovo ređenje. – Svi su izrazili želju i spremnost za budućom međusobnom suradnjom na dobrobit svih ljudi u gradu i kraju.

Biskup Željko je u pratnji mons. Božinovića posjetio i visoke entitetske dužnosnike kao i gradonačelnika Banje Luka, te i njima uručio pozivnice za svoje biskupsko ređenje i ustoličenje za banjolučkog biskupa u subotu, 2. ožujka 2024.

S članovima Ordinarijata biskup je Željko razgovarao i dogovorio konkretne korake koje treba poduzeti idućih tjedana do njegova doseljenja u svoju rezidenciju i dana samog ređenja. (kta/tabb)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo s djecom u Ljetnom centru u Vatikanu: Uspostavljajte mir; to je najljepša stvar u životu

Katoličke vijesti

Održana IV formacija za animatore

Katoličke vijesti

Posjet župi Svete Obitelji Kupres u sklopu projekta „InSpirit – DigitalYouth“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti