Hodočašće Župe sv. Petra |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Hodočašće Župe sv. Petra |

Od 16. – 19. svibnja 2024. godine 45 župljana Župe sv. Petra apostola iz Petrijevaca pod duhovnim vodstvom župnog upravitelja Dominika Nedeljkovića, pošlo je na župno hodočašće u Zaljev hrvatskih svetaca.

Prva postaja bio je grad Dubrovnik, gdje su se hodočasnici upoznali s bogatom poviješću grada, obišli Stradun, franjevački samostan, Knežev dvor, katedralu i crkvu sv. Vlaha. Upravo u crkvi sv. Vlaha slavljena je misa s obredom grličanja na kojoj su se župljani upoznali sa životom sv. Vlaha i njegovom mučeničkom smrću.

Sljedećega dana put je nastavljen bokokotorskim zaljevom s upoznavanjem mjesta Muo, Perast te otoka Gospe od Škrpjela. U Perastu su hodočasnici zajedno sa svojim župnikom slavili misu u kojoj su zajedno razmišljali o Blaženoj Djevici Mariji kao Kraljici svete krunice. U poslijepodnevnim satima obišli su grad Kotor, katedralu sv. Tripuna, te molili nad grobom bl. Ozane Kotorske.

Treći dan hodočasnike je put naveo u grad Herceg Novi gdje su se upoznali s gradskom poviješću i znamenitostima, a na misi zajedno molili zagovor sv. Leopolda Bogdana Mandića. Župnik don Siniša Jozić upoznao je hodočasnike s likom i djelom svetoga Leopolda, kao i s izazovima s kojima se susreću vjernici Kotorske biskupije.

Četvrti i posljednji dan župnoga hodočašća Petrijevčani su proveli je u gradu Mostaru. Najprije su hodočasnici sudjelovali na nedjeljnoj misi u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla, a potom uz stručno vodstvo obišli grad Mostar i njegove znamenitosti.

I ovo župno hodočašće bila je prilika za bolje upoznavanje, druženje, kao i dodatnu molitvu te upoznavanje svetaca hrvatskoga naroda. Župa sv. Petra apostola

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Obećanja Frame Đakovo |

Katoličke vijesti

Proslava Svijećnice u Slavonskom Brodu |

Katoličke vijesti

Koncert Ljerke Očić na orguljama đakovačke katedrale |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti