Hodočašće župe sv. Kvirina u Krasno i Senj – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Hodočašće župe sv. Kvirina u Krasno i Senj – Sisačka biskupija

U subotu 15. lipnja, Župa sv. Kvirina u Sisku organizirala je hodočašće u svetište Majke Božje na Krasno te u grad Senj, povijesno biskupijsko središte.

Hodočasnike je u svetištu Majke Božje Krasnarske dočekao i blagoslovio upravitelj svetišta vlč. Stipo Zeba. Uslijedilo je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Robert Jakica dok je vlč. Zeba u svojoj nadahnutoj propovijedi spojio povijest svetišta i važnost Blažene Djevice Marije u životu vjernika. Misno slavlje pjesmom je obogatio “Dječji zbor” Župe sv. Kvirina pod vodstvom vjeroučiteljice Monike Leško i orguljašice prof. Katarine Pavlović.

Nakon svetišta Majke Božje na Velebitu, sljedeće hodočasničko odredište bio je grad Senj gdje su hodočasnici posjetili katedralu Uznesenja BDM. S bogatom poviješću grada Senja, osobito onom crkvenom, hodočasnike je upoznala povjesničarka umjetnosti i ravnateljica Gradskog muzeja gospođa Blaženka Ljubović.

Ovim hodočašćem nagrađen je župni “Dječji zbor” kao zahvala za sve dobro i lijepo što čine za svoju župu.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Djeca djeci – humanitarna akcija ususret Uskrsu u Dječjem vrtiću u Selima – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Socijalna i humanitarna pomoć obiteljima s djecom i starim i nemoćnim osobama koje žive u siromaštvu – Sisačka biskupija %

Katoličke vijesti

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića „Isusovi sakramenti u molitvi Oče naš“ i knjiga sv. Tome Akvinskog „O Gospodinovoj molitvi – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti