Hodočašće HKM Würzburg u Franzisksnerkirche
Biskupska konferencija BiH

Hodočašće HKM Würzburg u Franzisksnerkirche

Povodom oprosta u jubilarnoj 800. godini proslave prvih živih jaslica koje je proslavio sv. Franjo u Grecciu, vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg uputili su se 16. siječnja 2024. u franjevačku crkvu Heilige Kreuz u Würzburgu.

Hodočašće je održano u sklopu večernje mise koju su proslavili u samostanskoj kapeli sv. Valentina, a vjernici su se potom uputili u crkvu Heilige Kreuz gdje su izmolili molitve za oprost.

Na početku programa okupljenima se obratio gvardijan samostana franjevaca konventualaca fra Adam Kalinowski i ukratko predstavio život braće u samostanu koji je nedavno proslavio 800 godina postojanja.

Osvrnuvši se još jednom na svetkovinu Božića povodom koje se izrađuju jaslice, u svojoj propovijedi župnik fra Ivan Penava povezao je riječi sv. Ivana Evanđelista – „Riječ je tijelom postala“, sa sv. Franjom i našim današnjim vremenom. „Sv. Franjo je prikazom živih jaslica na nov, kreativan, a opet i pobožan način ostvario da je ‘Riječ postala tijelom’. Tim svojim primjerom potiče i nas ne samo da ga kopiramo i radimo jaslice nego da svojim dobrim djelima pomažući bližnje u sadašnje vrijeme mi učinimo da ‘Riječ postane tijelom’, da se Krist preko nas približi našim bližnjima“.

Osim iz samoga Würzburga, u čijem središtu se nalazi taj franjevački samostan u hodočašću su sudjelovali vjernici iz stotinu kilometara udaljenih mjesta poput Selingenstadt kraj Aschaffenburga i Rothenburga ob der Tauber. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Komarica na slavlju Krsne slave kod banjolučkog episkopa Gospodina Jefrema i njegovog vikarnog episkopa Gospodina Save

Katoličke vijesti

Kardinal Ambongo pod istragom kongoanskih vlasti

Katoličke vijesti

Proslavljen Dan KŠC-a “Petar Barbarić”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti