HKM St. Galen pomaže obnovu zgrade travničkog KŠC-a
Biskupska konferencija

HKM St. Galen pomaže obnovu zgrade travničkog KŠC-a

Zahvaljujući fra Marinku Šakoti i njegovim suradnicima, članovi Hrvatske katoličke misije St. Gallen sredinom svibnja uključili su se u obnovu zgrade Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, piše portal Nedjelja.

HKM St. Gallen darovala je 10.000,00 eura iz čega se da „iščitati dobrota, evanđeoska solidarnost i potpora Hrvatim u BiH“, kako su poručili iz uprave sjemeništa, dodajući da „povezanost travničkog zavoda s HKM St. Gallen otvara perspektivu omogućiti našim iseljenicima, pogotovo mladima, upoznati svjedočki i svetački lik časnog sluge Božjeg Petra Barbarića.“

Podsjetimo, u tijeku je temeljita obnova zgrade, koja je nekoć bila najveća zgrada u ondašnjoj državi (13 600m2). Zavod u Travniku čine predškolska ustanova O. Anto Gabrić, Osnovna škola s produženim boravkom, Gimnazija s integriranim internatom za djevojke i mladiće te Sjemenište. U zavodskoj crkvi nalaze se zemni ostatci sjemeništarca Petra Barbarića. Otimanjem zgrade nakon II. svjetskog rata, komunističke vlasti su otele i sakrile lijes Petra Barbarića, a čudesno je pronađen 17. srpnja 1998.

Zavod skrbi i o Memorijalnom centru u Šiljevištima, u župi Klobuk kod Ljubuškog, koji čuva spomen na fra Marka Barbarića, koga su ubili partizani u Širokom Brijegu i na Petra Barbarića. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Godišnji susret mladih Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Katoličke vijesti

Livno: Proslava redovničkih jubileja | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Održana korizmena duhovna obnova u HKM Luzern

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti