Na spomendan Bezgrješnog Srca Marijina, u subotu 8. lipnja 2024. godine u Katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi održano je slavlje biskupskog ređenja imenovanog požeškog biskupa msgr. Ive Martinovića. Zahvalnu riječ dosadašnjem biskupu msgr. Antunu Škvorčeviću i čestitku novozaređenom biskupu msgr. Ivi Martinoviću u ime mladih Požeške biskupije uputio je Gabriel Rašić.

„Velika mi je čast i radost progovoriti u ime mladih Požeške biskupije. Želio bih prije svega zahvaliti vama preuzvišeni biskupe Antune. Od prvoga dana svoje službe pokazivali ste posebnu osjetljivost za nas mlade. Osnivajući katoličke škole, kolegij, zakladu za pomoć srednjoškolcima i studentima brinuli ste za naš odgoj i rast. Poticali ste održavanje kateheza, klanjanja, edukacija animatora i raznih susreta za mlade. Redovito ste zajedno s nama hodočastili u Marijanska svetišta, a posebno će nam ostati u sjećanju biskupijski križni putovi mladih. Neka dobri Bog nagradi za sve vaše napore žrtve za nas mlade.

Dragi biskupe Ivo, mladi Požeške biskupije dočekuju vas otvorenih ruku i srca. Od trenutka vašeg imenovanja, preko susreta u Gospiću i sinoćnjeg bdijenja sve do ovog trenutka vašega ređenja, pratili smo vas sa simpatijama i molitvom. Obećavamo vam spremnost i otvorenost za daljnju suradnju i rad na onome što je biskup Antun s nama započeo. Posebno se radujemo susretu Hrvatske katoličke mladeži u našoj biskupiji 2026. godine. Čestitamo vam i zahvaljujemo što ste prihvatili biti naš pastir. Iako je vaša služba teška i zahtjevna, znajte da niste sami, vaši mladi su uz vas. Neka i vas prati Božji blagoslov i zagovor majke Marije da uvijek ostanete u miru i radosti.

Biskupe Antune i biskupe Ivo, primite baš skromni dar kao znak zahvalnosti i podrške“