Govor predstavnika mladih na biskupskom ređenju Ive Martinovića
Biskupska konferencija BiH

Govor predstavnika mladih na biskupskom ređenju Ive Martinovića

Donosimo zahvalni govor umirovljenom požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću i čestitku novozaređenom požeškom biskupu Ivi Martinoviću, koji je u subotu 8. lipnja 2024. godine u Požegi, u ime mladih Požeške biskupije uputio Gabriel Rašić.

Velika mi je čast i radost progovoriti u ime mladih Požeške biskupije. Želio bih prije svega zahvaliti Vama, preuzvišeni biskupe Antune. Od prvoga dana svoje službe pokazivali ste posebnu osjetljivost za nas mlade. Osnivajući katoličke škole, kolegij, zakladu za pomoć srednjoškolcima i studentima brinuli ste za naš odgoj i rast. Poticali ste održavanje kateheza, klanjanja, edukacija animatora i raznih susreta za mlade. Redovito ste zajedno s nama hodočastili u Marijanska svetišta, a posebno će nam ostati u sjećanju biskupijski križni putovi mladih. Neka Vas dobri Bog nagradi za sve Vaše napore i žrtve za nas mlade.

Dragi biskupe Ivo, mladi Požeške biskupije dočekuju vas otvorenih ruku i srca. Od trenutka Vašeg imenovanja, preko susreta u Gospiću i sinoćnjeg bdjenja sve do ovog trenutka Vašega ređenja, pratili smo Vas sa simpatijama i molitvom. Obećavamo Vam spremnost i otvorenost za daljnju suradnju i rad na onome što je biskup Antun s nama započeo. Posebno se radujemo susretu Hrvatske katoličke mladeži u našoj biskupiji 2026. godine. Čestitamo vam i zahvaljujemo što ste prihvatili biti naš pastir. Iako je Vaša služba teška i zahtjevna, znajte da niste sami, Vaši mladi su uz vas. Neka Vas prati Božji blagoslov i zagovor majke Marije da uvijek ostanete u miru i radosti.

Biskupe Antune i biskupe Ivo, primite naš skromni dar kao znak zahvalnosti i podrške. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Palić u župi Potoci pokraj Mostara predvodio Misu i održao predavanje bračnim parovima

Katoličke vijesti

Biskupi BK BiH i HBK slavili Euharistiju u sarajevskoj katedrali uoči svog zajedničkog zasjedanja

Katoličke vijesti

Krizmano 185-ero Hrvata u Beču: Ako nema Duha Božjega nužno će nedostajati mira

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti