Galižana:  Interdekanatsko sportsko druženje prvopričesnika
Porečka i Pulska biskupija

Galižana:  Interdekanatsko sportsko druženje prvopričesnika

Na Nedjelju Presvetog Trojstva, 26. svibnja, u Galižani je održan turnir u malom nogometu i igranju graničara za ovogodišnje prvopričesnike.  Unatoč kiši, na terenima je svoje sportsko umijeće pokazalo 50ak vjeroučenika. Sudjelovale su ekipe iz:Župe Gospa od Mora iz Pulskog dekanata, Župe Sveti Petar u Šumi iz Pazinskog dekanata, Župe Žbandaj iz Porečkog dekanata te ekipa iz župe domaćina, iz Galižane, iz Vodnjanskog dekanata.

Prvo mjesto u malom nogometu je osvojila ekipa Galižane, drugo mjesto ekipa iz Župe Sveti Petar u Šumi, treće mjesto ekipa iz Žbandaja te četvrto ekipa iz Župe Gospe od Mora.

No, upravo su vjeroučenice iz Župe Gospe od Mora osvojile prvo mjesto u igranju graničara koje se odvijalo istovremeno s nogometnim turnirom.

Najbolji igrač turnira u malom nogometu bio je Erik Tukić iz Galižane, nagradu za najboljeg strijelca dobio je Toni Turčinović iz Sv. Petra u Šumi, najbolji golman bio je Matej Mihelčić iz Žbandaja, a nagradu za Fair Play dobio je Emanuel Lukač iz Župe Gospe od Mora.

Zajedničko druženje je nastavljeno podjelom pehara i dresova za najbolje sudionike uz zajednički roštilj koji su pripremili domaćini iz Galižane.

Txt: Župa Galižana/ G. Krizman

Foto: Župa Galižana

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ususret Nedjelji Dobrog Pastira: Razgovor s pročelnikom Vijeća za duhovna zvanja, ministrante i pastoral mladih

Katoličke vijesti

Uspostavljeno novo Svećeničko vijeće Porečke i Pulske biskupije te Zbor savjetnika

Katoličke vijesti

Pula: Održana trodnevnica i četrdesetosatno klanjanje  ususret Nedjelji Božjega milosrđa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti