Fažana: Početka korizme uz biskupa Milovana i misli bl. Bulešića
Porečka i Pulska biskupija

Fažana: Početka korizme uz biskupa Milovana i misli bl. Bulešića

Misu i obred pepeljenja na Čistu srijedu porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan predvodio je u fažanskoj župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana, na čijem području i stanuje. Koncelebrirao je mjesni župnik, preč. Ilija Jakovljević.

Mons. Milovan je propovijed započeo riječima da je korizma vrijeme duhovnog sistematskog pregleda. „Kao što kontroliramo zdravstveno stanje tijela, šećer, tlak i kolesterol tako godišnje kontroliramo stanje svog duha kroz korizmena djela: post, molitvu i dobra djela. Korizma nije samo odricanje, ona je još više stavljanje sebe u Božju prisutnost.“

Pozvao je sve da nađu malo vremena za otvoriti stranice Biblije – Evanđelje, pročitati i kratko se zaustaviti nad tim tekstom „da vidimo što to Bog govori meni“. „Važno je izdvojiti vrijeme za molitvu – razgovor s Bogom. Korizma je vrijeme milosti i nije ju dobro zanemariti, kao što nije dobro zanemariti godišnji sistematski pregled posebno kad imaš već koju godinu. Iskoristimo je za sebe, za svoje duhovno zdravlje i bratsku blizinu“, preporučio je između ostalog propovjednik.

Nakon popričesne molitve pročitana je duhovna misao bl. Miroslava Bulešića za Pepelnicu iz brošure „Duhovne misli bl. Miroslava Bulešića u korizmi“ koje je pripremio vlč. Ilija Jakovljević, vicepostulator, koji je ujedno najavio da će se u toj crkvi svaki dan na kraju mise čitati duhovne misli bl. Miroslava. Na kraju mise vlč. Ilija je preporučio svima koji još više žele duhovno rasti u korizmi da pri izlazu iz crkve uzmu brošuru „Duhovne misli bl. Miroslava Bulešića u korizmi“. „Želja mi je da kroz riječi bl. Miroslava i mi rastemo u osobnoj svetosti“, preporučio je vicepostulator Jakovljević.

(Postulatura bl. Miroslava Bulešića/ G. Krizman)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Završena akcija „Maslinova grančica – moj dar za misije“

Katoličke vijesti

Pulska biskupija i grad Pula proslavili sv. Tomu ap.

Katoličke vijesti

Vjeronaučna olimpijada održana u Labinu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti