Elena Beccalli nova je rektorica milanskog Katoličkog sveučilišta Svetog Srca Isusova
Svijet

Elena Beccalli nova je rektorica milanskog Katoličkog sveučilišta Svetog Srca Isusova

Elena Beccalli, koja je i sama nekoć studirala na tom sveučilištu, bude nova rektorica milanskog Katoličkog sveučilišta Svetog Srca

Piše Vatican News

Prvi put u povijesti Sveučilišta Svetog srca u Milanu žena je imenovana rektoricom. Elena Beccalli preuzet će dužnost 1. srpnja, nakon bolne smrti svog prethodnika Franca Anellija 23. svibnja. Beccalli je bila studentica na sveučilištu koje se sada sprema voditi četiri godine, od 2024. do 2028. Imenovao ju je Upravni odbor koji se sastao 20. lipnja. Odluka Upravnog odbora uslijedila je nakon što je 22. svibnja 12 fakultetskih vijeća Sveučilišta imenovalo profesoricu Elenu Beccalli, koja već obnaša dužnost dekanice Fakulteta za bankarstvo, financije i osiguranje, sa 636 preferencija od ukupno 685. , što odgovara otprilike 93% onih koji su glasali.

Cattolica, ‘univerzalni’ referentni pol

„Università Cattolica del Sacro Cuore je ‘univerzalna’ akademska institucija po vokaciji, gdje su dijalog i konfrontacija otvoreni, slobodni, interdisciplinarni i usmjereni na stvaranje mreža i strateških saveza. To je Sveučilište koje može ponuditi – s točnošću, kreativnošću, hrabrošću – pristup suvremenim izazovima okrenut budućnosti, zahvaljujući koordiniranim naporima svoje živahne akademske zajednice”, rekao je profesor Beccalli zahvaljujući akademskom osoblju i Upravnom odboru.

„Università Cattolica trebala bi imati kapacitet da se obnovi, implementirajući proces inovacije temeljen na konsolidiranim i priznatim korijenima“, budući da je, dodala je, „pozvano da se pozicionira kao referentno središte sa snažnim međunarodnim izgledom, za kvalitetno podučavanje i istraživanje, kako bi se njegovao vrli krug tipičan za istraživačko sveučilište.

Vrijednosti povijesti

Namjera je – nastavila je – „osigurati da naše sveučilište bude prirodni izvor iz kojeg mogu crpiti civilno društvo, institucije, tržište rada i, nadalje, talijanska i sveopća Crkva. Model koji može predstavljati najbolje sveučilište ‘za’ svijet”. Što se tiče budućnosti studijskih programa, prof. Beccalli je naglasio da će se „priznavanje kvalitete obrazovne ponude dugoročno usredotočiti na vrijednost interdisciplinarne hibridizacije programa i inovativnost koju zahtijevaju društvene transformacije i svijet rada. naše tradicije, brige za studente i unaprjeđenja njihova iskustva studiranja u gostoljubivim, lijepim, funkcionalnim i tehnološki naprednim prostorima”.

Karijera

Elena Beccalli, 50-godišnjakinja alumna Università Cattolica del Sacro Cuore, deveti je rektor Sveučilišta, prethodno osnivač Otac Agostino Gemelli (1921.-1959.), Francesco Vito (1959-1965), Ezio Franceschini (1965.-1968.), Giuseppe Lazzati (1968.-1983.), Adriano Bausola (1983.-1998.), Sergio Zaninelli (1998.-2002.), Lorenzo Ornaghi (2002. -2012.), Franco Anelli (2013.-2024.) obnašao dužnost.

Redovita profesorica financijskih posrednika na Fakultetu za bankarstvo, financije i osiguranje, gdje je dekanica od 2014., Elena Beccalli znanstvena je suradnica Centra za analizu rizika i regulaciju na London School of Economics (UK ), gdje je prethodno bila i mentorica, predavač i gostujući profesor. Ona je akademska suradnica u Centru za odgovorno bankarstvo i financije na Sveučilištu St Andrews. Bila je gostujući profesor na Singapurskom institutu za menadžment i u Kineskom centru za ekonomska istraživanja na Sveučilištu u Pekingu.

Trenutačno je profesor Beccalli direktor Istraživačkog centra o zadružnom međusobnom bankarstvu na Università Cattolica del Sacro Cuore. Predsjednica je talijanske sekcije Europskog društva za bankarstvo i financijsko pravo (AEDBF). Bila je članica Upravnog odbora Accademia Italiana di Economia Aziendale (AIDEA) i supredsjednica Europske udruge za financijski menadžment. Ona je suurednica časopisa Časopis za financijski menadžment, tržišta i institucije.

Članica je Znanstvenog odbora Zaklade Centesimus Annus Pro Pontifice. Članica je stručne skupine za društveno odgovorno ulaganje Talijanske biskupske konferencije. Bila je koordinatorica puta koji vodi do Dokumenta Oeconomicae et pecuniariae quaestiones, koji promovira Università Cattolica del Sacro Cuore u suradnji s Milanskom nadbiskupijom. Bila je viši stručnjak Sela financija i humanosti u kontekstu Francescovo gospodarstvo. Ona je također sudjelovala u izradi dokumenta Mensuram Bonam.

Njezina glavna područja znanstvenog fokusa odnose se na bankarski sektor analiziran iz perspektive industrijske organizacije, s posebnim osvrtom na teme tehnologije, učinkovitosti, suradnje i financijske biološke raznolikosti. Posljednjih su se godina njezine studije usredotočile na pitanja etike i inkluzivnosti, održivosti, umjetne inteligencije i ženskog vodstva.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Razmišljanje o Gospodnjem danu: Bog je ljubav

Katoličke vijesti

Biskupi EU: Glasujte za europski projekt, kršćanske vrijednosti – Vatican News

Katoličke vijesti

‘Adoration Ultra:’ katolički trkač koji će prijeći 50 milja euharistijskog klanjanja

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti