Od 3. do 5. srpnja 2024. godine u Domu sv. Augustina u Velikoj održane su duhovne vježbe za vjeroučitelje laike i odgojiteljice u vjeri s područja Požeške biskupije koje je vodio karmelićanin o. Danijel Čolo, vojni kapelan Kapelanije „Sv. Petra i Pavla“ Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zagrebu. Na samom početku duhovnih vježbi pozdrav svim sudionicima uputio je Marijan Pavelić, predstojnik Katehetskog ureda izražavajući radost i zahvalnost vjeroučiteljima i odgojiteljicama što su odvojili svoje vrijeme da barem kratko zastanu, promisle o sebi, svojem vjeroučiteljskom služenju i svjedočenju s obzirom na poziv i poslanje kojeg su po mandatu Crkve primili te u trenutcima mira i sabranosti napune svoje srce i dušu za ono što Bog i Crkva od njih očekuju. Poseban pozdrav dobrodošlice izrekao je voditelju duhovnih vježbi zahvaljujući mu na prihvaćanju poziva i dolasku u Veliku među vjeroučitelje i odgojiteljice u vjeri.

Nakon zaziva Duha Svetoga kojim su oraspoložili i otvorili svoje srce za Božja nadahnuća, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri su tijekom tri dana duhovnih vježbi pod vodstvom p. Danijela promišljali o sebi i svom poslanju u svijetlu Božje riječi. Dnevni ritam duhovnih vježbi bio je prožet molitvom i razmatranjima, osobnom i zajedničkom pobožnošću, euharistijskim klanjanjem, prigodom za slavlje sakramenta pomirenja te osobnim razgovorom sa voditeljem. Osobito korisni bili su večernji zajednički susreti u kojima su vjeroučitelji imali priliku međusobno i s voditeljem podijeliti iskustva osobnog duhovnog života, ali i poteškoće s kojima se susreću, a vrhunac svakoga dana bila je sveta misa s propovijedi. Voditelj duhovnih vježbi je na jasan i konkretan način kroz mnoštvo primjera i osobnih iskustava vjeroučiteljima i odgojiteljicama nastojao posvijestiti kako su duhovne vježbe prilika da otvore srca Bogu i dožive promjenu koja im je potrebna.

Duhovne vježbe vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri zaključuju u petak 5. srpnja sudjelujući u večernjem zahvalnom euharistijskom slavlju koje će u požeškoj Katedrali u zajedništvu sa svećenicima i vjernicima grada Požege predvoditi požeški biskup Ivo Martinović u prigodi 27. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja njezinoga prvog biskupa.