Duhovna obnova u župi Novi Šeher
Biskupska konferencija

Duhovna obnova u župi Novi Šeher

Od 15. do 17. ožujka 2024. u župi sv. Ilije u Novom Šeheru održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene, objavljeno je na mrežnoj stranici Bosne Srebrene.

Prva dva dana duhovne obnove vjernici su najprije imali priliku za svetu ispovijed i duhovni razgovor, zatim se molila Gospina krunica, a nakon toga je uslijedilo slavlje svete mise i klanjanje Isusu u Presvetom Oltaskom Sakramentu s molitvom za ozdravljenje duše i tijela.

U prigodnoj propovijedi prvoga dana duhovne obnove, u duhu korizmenog vremena, fra Damir je upozorio vjernike na sve opasnosti u duhovnom rastu, pozvao ih da se ne boje živjeti u sjeni križa Isusova te ih potaknuo da se ne vraćaju svojim starim, lošim navikama, nego da svoj život u potpunosti predaju Isusu i Njemu vjeruju iznad svega.

Drugoga dana duhovne obnove fra Damir je govorio o Blaženoj Djevici Mariji, „našoj pravoj Majci, kojoj trebamo predati svoj život kao najboljoj odvjetnici u životnim nevoljama i poteškoćama“. Također je ukazao na nedostatak zajedničke molitve i spremnosti na žrtvu u današnjim obiteljima.

Trećega dana fra Damir je predslavio nedjeljne svete mise u župnoj crkvi u 8 i 11 sati te u duhu evanđelja 5. korizmene nedjelje pozvao nazočne vjernike da, „umrijeviši grijehu i samima sebi, donose plodove ljubavi prema Bogu i svome bližnjemu“. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Susret obitelji bogoslova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu

Katoličke vijesti

Novi broj časopisa „Vrhbosnensia“ | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Kardinal Gianfranco Ravasi: Željeti manje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti