Devetnica za mir na Bliskom istoku najavljena za kršćane, nevine u regiji
Europa

Devetnica za mir na Bliskom istoku najavljena za kršćane, nevine u regiji

Washington, DC Newsroom, 4. srpnja 2024. / 11:00

Kao odgovor na povećane napetosti i nasilje koje muči područje Bliskog istoka, projekt Philos i SpiritualDirection.com najavili su hitnu molitvu devetnice, “Devetnica za mir na Bliskom istoku”.

Devetnica, koja će se održati od 16. do 24. srpnja, molit će za zaštitu kršćana i svih nedužnih civila u regiji, posebice u Izraelu i Libanonu.

Projekt Philos, čiji misija je “promicanje pozitivnog kršćanskog angažmana na Bliskom istoku stvaranjem vođa, izgradnjom zajednice i poduzimanjem radnji u duhu hebrejske tradicije”, posebno odabrao ove datume kako bi se uskladili s glavnim blagdanima.

“Brdo Karmel u Izraelu udaljeno je oko 100 milja od planine Libanon”, primijetila je Simone Rizkallah, zamjenica direktora za obrazovanje u projektu Philos. “Tamo je savršena devetnica s blagdana Gospa od Karmela dne 16. srpnja do Sveti Šarbelvrlo važnog maronitskog sveca, 24. srpnja.”

Simone Rizkallah je zamjenica direktora za obrazovanje na projektu Philos.  Zasluge: EWTN vijesti/snimka zaslona
Simone Rizkallah je zamjenica direktora za obrazovanje na projektu Philos. Zasluge: EWTN vijesti/snimka zaslona

Objava devetnice dolazi usred tekućih sukoba između izraelske vojske i Hezbollaha, šiitske muslimanske militantne skupine sa sjedištem u Libanonu koju podržava Iran.

Dana 3. srpnja, u izraelskom napadu na južni Libanon ubijen je visoki zapovjednik Hezbollaha, čime je postao treći visokorangirani dužnosnik u skupini koji je ubijen u posljednjih nekoliko mjeseci.

Mnogi se boje implikacija koje bi sveobuhvatni rat imao između militantne skupine i Izraela. “[A war between Israel and Hezbollah] bilo bi nešto mnogo strašnije od onoga što smo vidjeli s Hamasom,” rekao je Andrew Doran, viši znanstveni suradnik na projektu Philos.

Pojavljujući se uz Rizkallaha u an intervju sa SpiritualDirection.com, Doran je objasnio težinu sukoba: “Hezbollah je daleko sofisticiraniji. Njihovo naoružanje je sofisticiranije, a ovo je vrlo drugačiji i ozbiljniji rat koji je ovdje u tijeku.”

Uz diplomatske napore da se spriječi eskalacija sukoba — i, posljedično, mogući sukob između Izraela i Irana — projekt Philos i SpiritualDirection.com poduzeli su inicijativu da posebno potaknu ljude da mole za pogođenu regiju.

“Vjerujem da molitva može spriječiti rat”, rekao je Rizkallah. “Ono čemu se nadam je da se zaista molimo s ljubavlju znajući da je naša vjera započela u Jeruzalemu i da se naša vjera prvotno proširila u ovim zemljama.”

Oni koji žele sudjelovati u inicijativi Devetnica za mir na Bliskom istoku i prijaviti se za primanje dnevnih molitvi putem e-pošte mogu to učiniti ovdje.

Gigi Duncan

Gigi Duncan trenutno završava pripravnički staž u Katoličkoj novinskoj agenciji. Nedavno je diplomirala na Sveučilištu Južne Karoline, gdje je studirala poslovanje i komunikacije.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Filipinski biskupi pozivaju naciju da ‘odvoji malo više vremena’ prije legalizacije građanskog razvoda

Katoličke vijesti

Povijesna misa ‘Requiem for the Forgotten’ premijerno će biti prikazana u Miamiju

Katoličke vijesti

U prvoj predsjedničkoj debati, Biden i Trump raspravljaju o pobačaju, imigraciji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti