Dani vrtića bl. Marije Propetog Isusa Petković – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Dani vrtića bl. Marije Propetog Isusa Petković – Dubrovačka biskupija

Dani vrtića blažene Marije Propetog Isusa Petković održani su od petka 31. svibnja do nedjelje 2. lipnja u Blatu, a na njima su, uz domaćine, sudjelovali vrtići iz Zagreba, Osijeka, Pule i Splita. Sve te vrtiće vode redovnice Družbe Kćeri Milosrđa koje je utemeljila bl. Marija Propetog.

Program je službeno započeo u subotu ujutro predavanjem koje je održao vjeroučitelj Ivo Govorko, a nastavljen je misom u samostanskom dvorištu koju je predvodio župnik domaćin i kanonik Stolnog kaptola don Željko Kovačević u suslavlju svećenika iz Porečke i Pulske biskupije.

Za vrijeme mise pjevao je dječji župni zbor Stope pod vodstvom s. Danijele Škoro, a vrtićka djeca su im se pridružili pjesmom, čitanjem molitve vjernika i prinosom darova.

Potom smo se svi uputili u Dom kulture gdje su djeca predstavila ono što su pripremila sa svojim odgajateljicama. Bilo je plesa, recitacija, pjesme, igrokaza, a najviše radosti i smijeha uz iskrena dječja srca koja uistinu znaju darovati samo ono najvrijednije što imaju, sebe.

Susret vrtića završen je u nedjelju 2. lipnja misnim slavljem u župnoj crkvi koje je predvodio župnik Kovačević. Na misi je župnik, uz ostalo, govorio o važnosti sudjelovanja na nedjeljnoj euharistiji te se upitao kako kao vjernici ne prepoznaju ljubav Božju prema njima koja je toliko jaka. Ohrabrio je  okupljene da se ne zaborave Bogu moliti kao i da, ako žele biti sretni i zadovoljni, čitaju Božju riječ i time se hrane. „Budite dionici Kristova stola. Nedjelja neka vam bude dan počinka i molitve“, istaknuo je.

Sudionici susreta tijekom boravka u Blatu imali su mogućnost razgledati župnu crkvu, samostan sestara, Blato i cijeli otok.

Medijska grupa župe Blato

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

NAJAVA 30. 12. Koncert tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama u Mokošici – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA Susreti u Splitu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

NAJAVA 28. 1. Obnova posvete Vojske Srca Isusova u Trstenom – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti