Dan župnog zajedništva u Župi bl. A. Stepinca |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Dan župnog zajedništva u Župi bl. A. Stepinca |

SLAVONSKI BROD (TU) – U subotu, 1. lipnja 2024. godine, u suradnji sa župnikom Ivicom Martićem, organizirano je druženje župnih suradnika Župe blaženoga Alojzija Stepinca u Naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu, pored župne crkve, na koje su bili pozvani svi vjernici župe. Nisu se naravno mogli svi odazvati, ali bilo je pripadnika Zajednice sv. Poliona (liturgijski čitači) i pripadnika Zajednice svetog Franje (uređenje okoliša – cvijeće i drveće) i Čuvara saveza svetog Josipa (muška grupa zadužena za sve fizičke poslove po župi, uključujući košnju trave) i  pripadnica Grupe sveta Marta (čišćenje i održavanje same župne crkve) i  novih župljana iz Gornje Vrbe, veći dio djece iz Dječje kreativne radionice, nekoliko ministranata, pripadnica zbora, animatora Dječje kreativne radionice, te pripadnika skupine Male Marije.

Bio je to jedan prekrasan dan koji je počeo misnim slavljem, a u kojem se našlo za svakoga ponešto.

Župljanin Davor Knežević dovezao je i napuhao krasni napuhanac na kojem su se djeca satima veselo igrala, dok su drugi župljani donijeli malo-nogometne golove, rekete za badminton i još neke sprave kojima se ne zna ni ime pa su majstori roštilja, nakon obavljenog posla pripremanja raznih mesnih delicija na pravom roštilju na drveni ugljen, igrali nogomet s djecom, drugi su igrali badminton a opet treći su se igrali drugih igara.

Vrijedne župljanke, pripadnice svih skupina, donijele su razne slastice, a djeca iz Dječje kreativne radionice su, uz nadzor i pomoć animatorica radionice, pekla vafle u pekačima na licu mjesta. Zamamni mirisi su se širili sa svih strana i opće raspoloženje bilo je više nego odlično. Osmijeh se vidio na svakom licu, a posebno su bila dražesna djeca u svojoj jednostavnoj radosti. Nije bilo kraja izmjenama aktivnosti: sad na napuhanac, sad malo na nogomet, pa sad malo peći vafle, pa onda na neku drugu igru, pa onda malo opet na napuhanac i sve tako redom uz vrisku i smijeh.

U duhu zajedništva za istim stolom jeli su veliki i mali, podsjećajući na ono na što nas papa Franjo podsjeća glede prvih kršćana: „Gledajte kako se ljube!“ – tako su neobraćeni govorili o prvim kršćanima i obraćali se. Ovakvo druženje bilo je upravo to, svjedočanstvo ljubavi u župnoj zajednici.

Župljani su zahvalni župniku Ivici što je prepoznao i podržao ovaj oblik građenja zajedništva. Nadaju se i budućih godina na ovakav način obilježavati kraj aktivne nastavne i katehetske godine, te svjedočiti svoju ljubav jednih za druge, poput prvih kršćana. Svjetlana Živković

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Završetak školske i vjeronaučne godine |

Katoličke vijesti

Susret bračnih parova Valpovačkog dekanata |

Katoličke vijesti

SKAC OSIJEK vodi te u Poljsku! |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti