Časopis Forbes redovnicu Nathalie Becquart uvrstio među najutjecajnije žene godine
Biskupska konferencija BiH

Časopis Forbes redovnicu Nathalie Becquart uvrstio među najutjecajnije žene godine

Američki poslovni časopis „Forbes“ uvrstio je sestru Nathalie Becquart na popis 50 najutjecajnijih žena, izvijestio je 15. siječnja katholisch.de, prenosi IKA.

Sestra Nathalie dotajnica je Sinode. Časopis posebno ističe njezin utjecaj na trenutačnoj Biskupskoj sinodi o sinodalnosti. Kao članica Papinog savjetodavnog tijela, redovnica uživa visok položaj u Vatikanu, a također se govorilo da je bila „prva žena s pravom glasa na sinodi“, premda su na posljednjoj sinodalnoj skupštini glasovale zapravo 54 žene.

Treću godinu u nizu Forbes objavljuje svoju listu „50 over 50“ („50 iznad 50“). Ističe žene koje su uspješne u znanosti, financijama, modi i religijskim zajednicama.

S. Becquart pripada institutu „La Xavière“, osnovanom 1963. godine, zajednici se pridružila 1995. godine, a doživotne zavjete dala je 2005. godine. Studirala je teologiju, filozofiju i sociologiju te bila nacionalna ravnateljica Povjerenstva za evangelizaciju i pastoral zvanja Francuske biskupske konferencije od 2008. do 2012. godine. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslavljena Marija Majka Crkve u mostarskoj katedrali

Katoličke vijesti

Papa bosonogim karmelićankama: Donosite hrabre odluke na temelju evanđelja, a ne na temelju ljudskih proračuna

Katoličke vijesti

Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti