Bugojno: Molitveno-odgojni seminar za mlade
Biskupska konferencija BiH

Bugojno: Molitveno-odgojni seminar za mlade

U subotu, 13. siječnja 2024. u Duhovnom centru u Bugojnu održan je molitveno-odgojni seminar za mlade na temu „Dođi i vidi“ (Iv 1,39). Sudjelovalo je 48 mladih iz Bugojna i okolnih mjesta. Voditeljice seminara bile su s. Ivanka Mihaljević i s. Vlatka Dujmović, izvijestila je mrežna stranica Školskih sestara franjevki Krista Kralja – Bosansko-Hrvatske provincije prečistog srca Marijina.

U uvodnoj riječi s. Ivanka je predstavila temu seminara. Osvrnula se na evanđeoski odlomak Ivanova evanđelja (Iv 1, 35-42) koji govori o ljudima koji traže Isusa i koji ga slijede. Pozvala je mlade da u sebi raspiruju čežnju za osobnim susretom sa Isusom. Gdje stanuje Isus, kamo krenuti da se s Njim susretnemo? On i danas živi u svojoj riječi, u evanđelju, u sakramentima, u našim srcima po Duhu Svetom koji prebiva u nama (Rim 5,5). Isus nenametljivo stoji u našoj blizini, među nama je. Očekuje da svakodnevno krenemo za Njim, putem obraćenja. Povjerovati Isusu, doći mu, predati mu svoj život i ostati s Njim temelj je kršćanskog života, kazala je s. Ivanka.

Gosti seminara bili su Mihael Baškarad i Darijo Bagarić, studenti teologije na KBF-u u Sarajevu. Mihael je s mladima podijelio svoje osobno iskustvo susreta s Bogom. Istaknuo je važnost svakodnevnog razgovora sa Isusom, zatim snagu sakramentalnog život te čitanje Biblije kroz koju nam Bog osobno progovara. Darijo je u svom predavanju „Most do Boga“ govorio o važnosti vjere u Isusa Krista i u snagu onoga što je On za nas učinio prolijevanjem svoje krvi. Pozvao je mlade na obraćenje od mrtvih djela (usp. Heb 6,1-2) koja ne vode do spasenja i naglasio važnost predanja Isusu, te osobnog promišljanja kako da spasenje koje je Bog za mene pripremio, danas postane moje osobno spasenje.

Seminar je završio u večernjim satima molitvom i pjesmom slavljenja i zahvaljivanja. (kta/ssf.hr)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Realizirana humanitarna akcija asfaltiranja puta

Katoličke vijesti

Žepče: Održan 19. provincijalni sabor Hrvatske salezijanske provincije

Katoličke vijesti

Uočnica 79. obljetnice pobijenih hercegovačkih franjevaca

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti