Božićno misno slavlje u šibenskom zatvoru.
Šibenska biskupija

Božićno misno slavlje u šibenskom zatvoru.

28. prosinca 2023.
BISKUPIJA, ISTAKNUTO
190 Views

Šibenski biskup Tomislav Rogić,  u srijedu 27. prosinca u šibenskom zatvoru  u zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je božićno misno slavlje. S biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan  pater Arek Krasicki, CSSp. Za vrijeme misnog slavlja pjevao je zbor Laudantes.

Zatvorenicima je poručio da im se valja odazvati glasu savjesti koji neka se ovog Božića pretvori u pjesmu anđela. Valja ugledati zvijezdu vodilju i pod svaku je cijenu slijediti poput kraljeva u dubokoj čežnji susreta s Isusom, Sinom Božjim, mojim i tvojim Spasiteljem. Svatko neka u sebi pronađe onu želju, čežnju susresti Isusa i neka prepozna koje to prepreke stoje na putu do susreta s Bogom. On će nam pomoći da uklonimo prepreke na putu do njega. On će nam dati snage da izdržimo napore puta do njega. Susret s njim je cilj i nagrada i ostvarenje života u punini. Nasljedujmo poniznost pastira, čežnju i nadu kraljeva da nas život dovede Isusu, jer samo je to put do istine koja vodi u život vječni, poručio je biskup Rogić zatvorenicima.

Pogledajte jošBožićni susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih …VIDEO: Koncert prigodom “Proslave”

Povodom “Proslave”,  jedinstvenog šibenskog običaja kada  u ponoć u noći sa 17. na 18. prosinca …Caritas župe Vodice po šesnaesti puta darivao djecu „Obitelji 3+“ u Vodicama.

U pastoralnom centru župe Vodice, u subotu 16. prosinca – pred nedjelju Caritasa, upriličena je …

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca svečano proslavljen u Srimi.

Katoličke vijesti

Ime Isusovo proslavljeno u župi Gospe van Grada.

Katoličke vijesti

Team building članova Odbora HBK-a za mlade

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti