Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, u utorak, 26. prosinca 2023., dječji zbor župe Krk „Kapljice“ i Zbor njihovih roditelja izveli su u krčkoj katedrali božićni koncert „Slava Bogu na visini“ kojim su poželjeli sretan Božić župnoj zajednici, ali i svima prisutnima.

Raspjevani glasovi 65 „Kapljica“ i 30 roditelja koji su se ovom prigodom okupili u zbor, skladno su pod vodstvom vjeroučiteljica Vesne Avsec i Mirjane Žužić izveli deset božićnih pjesama od kojih su neke pjevala djeca, neke samo roditelji, a dio repertoara otpjevali su zajedno, na radost i uz svesrdnu podršku i topli pljesak prepune Katedrale.

Koncert, kojemu je prethodilo dva mjeseca pripreme, pratio je i scenski nastup desetero krizmanika koji su upriličili anđele zadužene da Božić na zemlji ponovno bude pravi Božić. Glumci su publiku povremeno i nasmijali, ali su joj dali i povoda razmišljanju o tajnama vjere u Utjelovljenoga i Rođenoga Boga. Kraj igrokaza nije otkriven, već je publici ostavljeno da o njemu razmisli, kako je u svojem završnom obraćanju okupljenima izložio krčki župnik vlč. Vedran Kirinčić koji je ujedno zahvalio svim pjevačima, ali i roditeljima „Kapljica“ na ustrajnoj podršci redovitom radu s njihovom djecom. Uz zahvalu vjeroučiteljicama, posebno je istaknuo lijepi doprinos koncertu u skladnom sviranju katedralnog orguljaša gosp. Saša Udine, te studenta Antonia Jurešića koji je i sam od vrtićkih dana pjevao u ovom dječjem zboru. Nadodao je kako u zboru roditelja ima i onih koji su i sami pjevali u „Kapljicama“, te izrazio nadu da će to ubuduće činiti i njihova djeca kada odrastu.

Zajedničkim druženjem roditelja i djece, kao i ostalih sudionika koncerta, nastavljena je radost uz sokove i slastice.

 Mirjana Žužić

Print Friendly, PDF & Email