Božić u Posavskim Bregima – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Božić u Posavskim Bregima – Sisačka biskupija

Najljepši kršćanski blagdan, Božić, blagdan nade, ljubavi, radosti i mira, rođendan utjelovljene ljubavi Božje prema čovjeku, malenog Isusa, proslavljen je svečano i u župi svetog Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima. Priprava za proslavu najvažnijeg rođendana u povijesti čovječanstva trajala je cijeli Advent kroz veliku Božićnu ispovijed, duhovnu obnovu i mise zornice.

Ovogodišnje zornice, kojima je svako jutro prisustvovalo mnoštvo vjernika, slučajnim nestankom struje, nastavljene su kroz cijeli ostatak Adventa samo uz svijetlost svijeća što je doprinijelo ugođaju topline i zajedništva.

Toplinu u srcu podizala je i najmlađa ministrantica Lorena. Ona je svako jutro s takvim žarom posluživala kod oltara da bi se u nju mogli ugledati i mnogi stariji a tek su joj četiri i pol godine.

Poslije svake zornice, po običaju, marljive župljanke sve prisutne su redovito počastile kavom i čajem.

Vrhunac proslave bila je misa polnoćka za koju je bogoslužna dvorana bila premalena tako da ju je ispred dvorane pratio jednak broj vjernika kao i unutra.

Misno slavlje predslavio je sisački biskupski vikar mons. Marko Cvitkušić u zajedništvu sa domaćim župnikom Dražanom Mirčićem.

Nakon svete mise polnoćke vjernike su, već treću godinu za redom, dočekale uprizorene Žive jaslice, pjesma malog Gabrijela, prigodni vatromet i kuhano vino i čaj.

Spontanom pjesmom božićnih pjesama, članica crkvenog zbora i okupljenih vjernika, slavlje se produžilo još dugo u noć.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Predstavljena knjiga Valentina Ćorića “In vino libertas” – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Caritas za djecu i obitelj – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Predbilježbe za upis djece u 1. razred Katoličke osnovne škole u Sisku – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti